Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieJudețul Vaslui uitat de premierul Cîțu
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Județul Vaslui uitat de premierul Cîțu

“ În județul Vaslui sunt și parlamentari ai puterii care nu spun nimic despre aceste aspecte. Avem parlamentari de la USR, de la PNL, oameni care ar trebui să tragă pentru județ”

Cele mai citite Știri

Județul Vaslui uitat de premierul Cîțu

“ În județul Vaslui sunt și parlamentari ai puterii care nu spun nimic despre aceste aspecte. Avem parlamentari de la USR, de la PNL, oameni care ar trebui să tragă pentru județ”

- Reclama -

Conducerea Consiliului Județean Vaslui și parlamentarii PSD declară că actualul Guvern nu a alocat niciun leu județului Vaslui pentru acele comune afectate în urma calamităților naturale din acest an. Fondurile au fost alocate „discreționar”, numai în anumite județe.

Șeful Consiliului Județean Vaslui, social democratul Dumitru Buzatu, susține că primăriile vasluiene nu primesc bani.

“În vara aceasta au fost câteva fenomene naturale extrem de peruculoase și au produs pagube. Autoritățile locale au întocmit documente pentru despăgubiri. Anul acesta Guvernul Cîțu a inventat un mecanism de răspuns la solicitările autorităților locale, mai exact le-a dirijat către Compania Națională de Investiții. Primarii solicită fonduri pentru școli, grădinițe, asfaltare, dispensare de la CNI. Este clar că primarii nu au nicio speranță să primească acei bani pentru despăgubiri”, a declarat Dumitru Buzatu.

Prefectul Marcel Lăudatu, uns în funcție de USR-PLUS, tace mâlc. Asta în condițiile în care el a trimis la Guvern raportul întocmit de Comitetul Judetețean pentru Situații de Urgență. Fiind reprezentantul guvernului în teritoriu, acesta ar fi putut cere lamuriri la București.

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este cel care întocmește un raport pe baza constatărilor din teren, raport care este semnat de reprezentantul Guvernului în teritoriu (prefect n.r) și este apoi trimis la București. Se vehicula zilele trecute că acest raport nu ar fi ajuns la Guvern și că primarii și cei de la Consiliul Județean nu și-au făcut datoria. Nimic mai fals. Raportul este trimis de instituția prefectului. Eu sunt convins că rapoartele au fost trimise în timp util , însă județului Vaslui nu i s-a alocat niciun leu. Când a venit în vizita în județul Vaslui, premierul nu ne-a băgat în seamă. Nu a vrut să stea de vorbă cu primarii din județ. Noi tragem un semnal de alarmă în sensul că județul  Vaslui este marginalizat de actualul guvern. În județul Vaslui sunt și parlamentari ai puterii care nu spun nimic despre aceste aspecte. Avem parlamentari de la USR, de la PNL, oameni care ar trebui să tragă pentru județ”, a declarat deputatul PSD Eduard Popica.

- Reclama-reclame ziare barlad

Urmărește cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Dezinsecție efectuată de CUP SA în zilele de 31 iulie și 1 august 2024

SC COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE  SA,aduce la cunostință bârladenilor că in baza contractului de servicii nr. 54/16-05-2024 ȋncheiat cu...

Alte știri de interes

- Advertisement -