Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieLiceul învățătorilor și educatorilor cu har a ajuns la ceas aniversar
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Liceul învățătorilor și educatorilor cu har a ajuns la ceas aniversar

Cele mai citite Știri

Liceul învățătorilor și educatorilor cu har a ajuns la ceas aniversar

- Reclama -
Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, una dintre cele mai vechi instituţii pedagogice din ţară, împlinește în această perioadă 153 de ani de existență și de tradiție în formarea și educarea tinerilor.

Chiar dacă menirea cea dintâi dată de însuși întemeietorul Ioan Popescu a fost aceea de a forma dascăli care să îndrume tânăra generație pe drumul cunoașterii, de mai bine de douăzeci de ani, pe lângă acest rol, îl îndeplinește și pe acela de a dezvolta o varietate de competențe artistico-plastice, muzicale și sportive.

Demonstrând o extraordinară capacitate de adaptare la noile cerințe ale societății, se evidenţiază unicitatea liceului prin diversitatea profilurilor și specializărilor, care oferă un mediu educațional de calitate pentru valorificarea aptitudinilor individuale ale fiecărui beneficiar.

Ioan popescu Liceul învățătorilor și educatorilor cu har a ajuns la ceas aniversar

​“ Fiind structurată pe două niveluri de învăţământ, preşcolar şi liceal, instituţia noastră este menită să descopere şi să valorifice la maximum potenţialitatea pentru a se atinge performanţa.

- Reclama-reclame ziare barlad

Dovada acestui fapt o constituie nenumăratele premii obţinute la olimpiadele şi concursurile de specialitate la nivel naţional şi chiar internaţional, în domenii ale psihopedagogiei, animaţiei educaţionale, artelor vizuale, muzicii, sportului, procesării imaginii, literaturii, educaţiei ecologice etc.  

Aici este locul în care tinerii își conturează personalitatea, își dezvoltă abilități și competențe, ating excelența și își definesc identitatea vocațională. Emoția se regăsește oriunde în activitățile desfășurate – în actul didactic, în sensibilitatea artistică, în antrenamentele intense pentru competiții, în pregătirea pentru olimpiade și concursuri, în organizarea nenumăratelor activități extrașcolare, iar această emoție stimulează continuu atingerea și depășirea limitelor în calea autoperfecționării”, a declaratprof. dr. Marinescu Daniela, directorul instituției.

​Interesul pentru cooperare europeană este constant şi puternic în Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, iar implicarea activă în aceste tipuri de parteneriate și în promovarea valorilor europene a fost recompensată cu obținerea titlului de Școală Europeană în anii 2009, 2017 şi 2022.

După desfășurarea a șapte proiecte de tip Comenius în perioada 2002 – 2011, din 2015 până în prezent s-au desfășurat peste zece proiecte de tip Erasmus+, finanțate, de asemenea, de Uniunea Europeană, proiecte care au presupus atât formarea cadrelor didactice pentru îmbunătățirea competențelor didactice și de specialitate, cât și parteneriate cu diverse instituții de renume din Europa.

La mulți ani, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”!

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante știri pe Spinos Media.

Cristina Radulescu

Ioan popescu Liceul învățătorilor și educatorilor cu har a ajuns la ceas aniversar

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Adolescent lovit de cal , transportat de urgență la spitalul din Bârlad

Mare ghinion pentru adolescent de 14 ani din satul Mânzați, comuna Ibănești. Acesta a fost lovit de un cal...

Alte știri de interes

- Advertisement -