Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

DiverseLimba germană - o ușă deschisă către oportunități
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Limba germană – o ușă deschisă către oportunități

Cele mai citite Știri

Spinoshttps://spinos.ro
" Toți știți, amici lectori că "Spinele" nici nu sfâșie, nici nu rănește. Spinele înțeapă, deșteaptă spiritul și îndreaptă moravurile. Este adevărat că pe ici pe colo, cei înspinati essală câte un of" I.L. Caragiale

Limba germană – o ușă deschisă către oportunități

Necunoscutul nu reprezintă un impediment spre evoluția personală, ci un impuls spre ambiție. Cunoașterea unei limbi străine, în special cunoașterea limbii germane, ne determină să tindem spre o schimbare esențială și semnificativă, cu privire la viitorul nostru.

Învățarea limbii germane, spre exemplu, presupune îmbunătățirea calității vieții, atât personale, cât și profesionale. Important de reținut este faptul că gândirea umană reprezintă una dintre cele mai active structuri ale organismului nostru, iar dezvoltarea stimulilor se sintetizează prin mult exercițiu și voință. Mai mult decât atât, arsenalul de care dispune învățarea limbii germane nu se limitează doar la abilitățile cognitive, ci  încurajează și gândirea analitică și abstractă.

De ce este considerată limba germană a fi dificilă?

Perspectiva negativă sau mai puțin favorabilă, în ceea ce privește limba germană: ,, Deutsche Sprache, schwere Sprache” se datorează gramaticii complexe, greu de învățat, dar și auzului ,,neînsuflețit, inexpresiv” al cuvintelor. Dificultatea și diversitatea cuvintelor oferă limbii o conotație neprietenoasă, motiv pentru care își fac apariția sentimente contradictorii. Dacă am demonta totuși aceste preconcepții și am ajunge la performanța de a vizualiza limba germană dintr-o altă perspectivă?

Proiecțiile pozitive și beneficiile excepționale ale limbii germane

Limba germană, indispensabilă în tot mai multe domenii

Comunicarea poliglotă a devenit tot mai indispensabilă în domenii precum media sau tehnologia informației și comunicării. Totodată, numeroase pagini de internet sunt redactate în limba germană, astfel că limba germană joacă un rol definitoriu în ceea ce privește piața muncii.

Germania, un partener economic important

Dacă ne rezumăm la fondul peisajului economic european, Germania reprezintă puterea principală, iar numărul de întreprinderi multinaționale este considerabil. Corporațiile nemțești au o influență globală incontestabilă, Germania menținându-și statutul de prim partener comercial.

Spațiul german, un tărâm al culturii

Arta joacă, de asemenea, un rol semnificativ, Germania reprezentând ,,Das Land der Dichter und Denker”, adică ,,țara poeților și a gânditorilor”. Astfel, muzica, literatura, filosofia, științele sociale, dar și exacte înglobează frumusețea și autenticitatea acestei limbi, oferindu-le iubitorilor de limbi străine și o cunoaștere culturală.

Învățarea limbii germane, un pas către evoluția personală

Autodezvoltarea și educația sunt facilitate de către abilitățile lingvistice, ele având o contribuție majoră în ceea ce privește evoluția personală. Studiul limbilor străine, în special cunoașterea limbii germane, dezvoltă capacitatea de asimilare, respectiv acceptare a diferențelor culturale și sociale.

Așadar, este de prisos să adaug, deopotrivă, progresul realizat la nivel emoțional. Vorbitorii de limbi străine încep prin a cunoaște empatia, obiceiurile și frumusețile altor popoare.

În ceea ce privește dezvoltarea personală, procesul de învățare a limbii germane extinde atât abilități cognitive, cât și noncognitive. Calitatea verbală, perseverența și devotamentul inaugurează afinitate educației și, în mod implicit, varietate limbii germane.

Limba germană, oportunități profesionale nenumărate

Oportunitățile profesionale își pun și ele amprenta, întrucât Germania reprezintă, după cum menționam mai sus, ,,principalul motor economic al Europei”. Astfel, posibilitatea de angajare, dar și recompensa unui salariu ,,capital” reprezintă câteva avantaje ale cunoașterii limbii germane. În fond, viitorul înseamnă amplificare, schimbare, potențial și întreprinderi revoluționare, chiar legendare.

Limba germană - o ușă deschisă către oportunități

Îți dorești să ai acces către astfel de oportunități?

Asociația Gutenberg reprezintă umbrela celor două inițiative antreprenoriale, recunoscute pentru implementarea limbii germane în spațiul românesc: Centrul Gutenberg și Centrul Didacto.

Cu ajutorul acestora, limba germană a devenit ,,atracția” unei dezvoltări multilaterale, menită să implementeze un alt sistem de acumulare a cunoașterii. Accentul este pus pe un demers productiv și inovator.

Comunitatea Gutenberg urmărește îndrumarea iubitorilor de limbă germană într-un mediu sănătos și eficace. Laitmotivul, cu ghilimelele de rigoare, este acela de ,,a avea curajul unui succes garantat”. Scopul este acela de a unifica oamenii prin educație, respectiv cunoaștere. Timpul, și de ce nu, vârsta, sunt doar niște pretexte, întrucât acestea nu reprezintă un obstacol real în atingerea țelurilor. Astfel, grație mentorilor și oamenilor implicați în acest proiect frumos, cele două inițiative antreprenoriale au ajuns la performanța de a oferi cursuri de înaltă calitate.

Centrul Gutenberg

Centrul Gutenberg reprezintă o inițiativă a mărcii Gutenberg, care vine în sprijinul adulților în ceea ce privește procesul de învățare a limbii germane. Cursurile online cu profesor și resursele educaționale interactive, dar și cursurile conversaționale susținute de vorbitori nativi de limbă germană, sunt gândite într-un mod inteligibil și rentabil. Întrucât timpul reprezintă un factor esențial în viața adulților, cursurile online aduc o varietate de avantaje, precum: costuri scăzute, atenție sporită, program stabil și comunicare eficientă.

Nivelul cunoașterii limbii germane nu reprezintă un impediment, ci un start pentru dorința de schimbare. Faptul că studiul limbii germane se realizează la o vârstă matură, ambiția și determinarea reprezintă imboldul acestui centru. Este posibilă, totodată, participarea la un curs introductiv 100% gratuit, tocmai pentru a oferi adulților libertate de alegere. Așadar, centrul Gutenberg stă la dispoziția adulților dornici de a-și autodepăși temerile și de a excela pe plan personal.

Limba germană - o ușă deschisă către oportunități

Centrul Didacto

Centrul Didacto are în prim plan formarea gândirii fragede, oferind oportunități de învățare a limbii germane, copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Pedagogul italian, Maria Montessori, susține faptul că procesul de asimilare la copii se realizează mult mai natural și eficient, întrucât aceștia reușesc să-și atribuie toate modulațiile unui limbaj. Altfel spus, stimularea cerebrală timpurie duce la nașterea de conexiuni neuronale multiple, copiii bilingvi sau plurilingvi fiind mai creativi.

Centrul Didacto oferă cursuri în regim online, distribuind armonie și creativitate procesului de învățare. Viitorul micuților este preocuparea esențială a Centrului Didacto, iar pregătirea în acest sens se desfășoară cu multă seriozitate și precizie. În ceea ce privește partea regimului online, activitățile educaționale se desfășoară, cu ajutorul unor cursuri în limba germană, dar și a unor ateliere conversaționale cu vorbitori nativi.

Intenția centrului Didacto este de a împărtăși copiilor entuziasmul pentru limba germană prin metode avangardiste. Mai mult decât atât, partea offline a centrului Didacto se ocupă cu organizarea de tabere de vară și iarnă, pentru a le oferi copiilor un mediu prielnic pentru consolidarea limbii germane. Exercițiile sunt gândite într-un mod interactiv și plăcut micuților, iar rezultatele precoce reprezintă bucuria și satisfacția centrului Didacto. Important de menționat este faptul că există posibilitatea de a opta pentru o sesiune demonstrativă gratuită, în cadrul căreia copiii dispun de socializare și cunoaștere.

Dacă v-am stârnit curiozitatea prin cele relatate, nu ezitați să vizitați site-urile Centrului Gutenberg și Centrului Didacto, unde veți găsi informații și recenzii.

„Cine nu cunoaște limbi străine nu are idee despre propria limbă”

Johann Wolfgang von Goethe

Logo Stiri Spinos Media
Spinos

" Toți știți, amici lectori că "Spinele" nici nu sfâșie, nici nu rănește. Spinele înțeapă, deșteaptă spiritul și îndreaptă moravurile. Este adevărat că pe ici pe colo, cei înspinati essală câte un of" I.L. Caragiale

Comentarii Știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Bârladul, din nou, gazdă primitoare pentru zecile de dansatori care au participat la un concurs devenit tradiție!

În perioada 21-23 iunie 2024, a avut loc la Bârlad etapa națională a Concursului Național de dans și costume...

Vezi și alte știri de interes