Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: miercuri, 22 septembrie, 2021

Starea vremii astăzi

: 22 septembrie, 2021
25.7 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
Anunturi mica publicitate
AdministrațieMărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Mărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești

Vremea astăzi

22 septembrie, 2021 -
25.7 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,948
USD
4,220
CHF
4,568
GBP
5,765

Cele mai citite Știri

- Advertisement -

Mărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești

- Reclama -

Mărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești bani fără să-i ceri

Nu de puține ori au fost cazurile când proiectele de hotărâre supuse votului Consiliului Local au fost scrise pe genunchi, incomplete sau lipsite de niște informații veridice. Se pare că, nici după 4 ani de activitate inițiatorii nu au căpătat experiență și merg pe principiul “ las-o că merge și așa”.                                                                                                  Ultima greșeală flagrantă se regăsește în proiectul cu numărul 32 supus votului  consilierilor locali din data de 27 august.                                                              Denumit strategic “ proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Municipiul Bârlad și Clubul Elevilor “ Spiru Haret” , în acte găsim de fapt o asociație “ M&M” coordonată de profesoara Monica Moraru și niciun document care să ateste faptul că “ Spiru Haret- Clubul Copiilor”  este partener în acest proiect. Suma cerută de acest ONG   Primăriei Bârlad este de 9800 de lei.

 

Consilierii locali bârlădeni se întâlnesc pe data de 27 august în ședință ordinară. Cum oficial doar o zi îi mai desparte până la intrarea în campania electorală , unii funcționari zeloși au instrumentat “ pe repede înainte” diverse proiecte de hotărâre ce nu au fost verificate, dar, culmea, au fost asumate și inițiate de primarul Dumitru Boroș.

- Reclama-

“ Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Municipiul Bârlad și Clubul Elevilor “ Spiru Haret”  este  plin de lacune și contradicții acestea apărând la documentele anexate. Nimeni , se pare, nu a sesizat că deși numele Clubului Copiilor “ Spiru Haret” este menționat în expunerea de motive , în documentele anexate ( facsimil) apare o asociație care solicită acești bani . Aceștia au depus toate documentele justificative, dar surpriză ! În textul oficial nu apare numele instituției de învățământ enunțată mai sus.

 

În referatul de necesitate găsim “ subsemnata , profesor, Monica Moraru președinte a Asociației Cultural-Artistice și Sportive Club dans- M&M din Bârlad în calitate de coordonator al proiectului cultural artist “ Reprezentăm cu mândrie România la International Folk Dance Festival Turkișh Paradise , Antalya, Turcia vă rugăm să aprobați cererea de a susține acest proiect prin alocarea sumei 9800 de lei, pentru transportul a 24 de elevi și 2 profesori însoțitori”.  Solicitarea este semnată și ștampilată de cea care conduce această asociație , dar care predă la Clubul Copiilor .                              Contactat telefonic, directorul Clubului Elevilor , profesorul Marius Gâmbuță ne-a declarat că nu știe nimic de acest lucru.

” Era o propunere în acest sens în luna martie , dar datorită pandemiei plecarea elevilor a fost amânată. Acum nu am înaintat nici un document, știu de proiectul doamnei profesor Monica Moraru, am vorbit la acea dată, dar nu s-a concretizat nimic ”.

Dacă mai aveam nevoie de dovezi, conform actelor depuse , instituția școlară nu apare nici în dreptul partenerilor acestui  proiect. Corect era ca documentul să conțină parteneriatul între autoritatea locală bârlădeană și asociația doamnei profesor Monica Moraru. Dar cum ” graba strică treaba” , un simplu copy paste dat la repezeală a născut această eroare. Așadar, acum se nasc întrebările: dragi domni funcționari, unde se duc acești bani pentru că informațiile se cam bat cap în cap ? Nimeni nu verifică aceste documente, nici măcar juriștii  primăriei care își pun viza de legalitate pe actele înaintate consilierilor locali? Cine va răspunde  pentru aceste greșeli ? Să sperăm că nu elevii vor fi cei penalizați datorită acestor erori.

 

 

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
Festivalul mesterilor populari Barlad 2021
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
Publicitate si Anunturi Media Barlad
- Advertisement -
- Advertisement -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Salvatorii au ajuns la timp pentru a acorda ajutor unei bătrâne din Bârlad

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială cu modul pentru deblocare/descarcerare și un echipaj specializat pentru deblocare...
- Reclama -
- Reclama -
NEW-Residence-barlad
- Reclama -

Alte știri de interes

- Advertisement -