Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieMărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Mărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești

Cele mai citite Știri

Mărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești

- Reclama -

Mărinimie prelectorală à la Bârlad : să primești bani fără să-i ceri

Nu de puține ori au fost cazurile când proiectele de hotărâre supuse votului Consiliului Local au fost scrise pe genunchi, incomplete sau lipsite de niște informații veridice. Se pare că, nici după 4 ani de activitate inițiatorii nu au căpătat experiență și merg pe principiul “ las-o că merge și așa”.                                                                                                  Ultima greșeală flagrantă se regăsește în proiectul cu numărul 32 supus votului  consilierilor locali din data de 27 august.                                                              Denumit strategic “ proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Municipiul Bârlad și Clubul Elevilor “ Spiru Haret” , în acte găsim de fapt o asociație “ M&M” coordonată de profesoara Monica Moraru și niciun document care să ateste faptul că “ Spiru Haret- Clubul Copiilor”  este partener în acest proiect. Suma cerută de acest ONG   Primăriei Bârlad este de 9800 de lei.

 

Consilierii locali bârlădeni se întâlnesc pe data de 27 august în ședință ordinară. Cum oficial doar o zi îi mai desparte până la intrarea în campania electorală , unii funcționari zeloși au instrumentat “ pe repede înainte” diverse proiecte de hotărâre ce nu au fost verificate, dar, culmea, au fost asumate și inițiate de primarul Dumitru Boroș.

“ Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Municipiul Bârlad și Clubul Elevilor “ Spiru Haret”  este  plin de lacune și contradicții acestea apărând la documentele anexate. Nimeni , se pare, nu a sesizat că deși numele Clubului Copiilor “ Spiru Haret” este menționat în expunerea de motive , în documentele anexate ( facsimil) apare o asociație care solicită acești bani . Aceștia au depus toate documentele justificative, dar surpriză ! În textul oficial nu apare numele instituției de învățământ enunțată mai sus.

- Reclama-reclame ziare barlad

 

În referatul de necesitate găsim “ subsemnata , profesor, Monica Moraru președinte a Asociației Cultural-Artistice și Sportive Club dans- M&M din Bârlad în calitate de coordonator al proiectului cultural artist “ Reprezentăm cu mândrie România la International Folk Dance Festival Turkișh Paradise , Antalya, Turcia vă rugăm să aprobați cererea de a susține acest proiect prin alocarea sumei 9800 de lei, pentru transportul a 24 de elevi și 2 profesori însoțitori”.  Solicitarea este semnată și ștampilată de cea care conduce această asociație , dar care predă la Clubul Copiilor .                              Contactat telefonic, directorul Clubului Elevilor , profesorul Marius Gâmbuță ne-a declarat că nu știe nimic de acest lucru.

” Era o propunere în acest sens în luna martie , dar datorită pandemiei plecarea elevilor a fost amânată. Acum nu am înaintat nici un document, știu de proiectul doamnei profesor Monica Moraru, am vorbit la acea dată, dar nu s-a concretizat nimic ”.

Dacă mai aveam nevoie de dovezi, conform actelor depuse , instituția școlară nu apare nici în dreptul partenerilor acestui  proiect. Corect era ca documentul să conțină parteneriatul între autoritatea locală bârlădeană și asociația doamnei profesor Monica Moraru. Dar cum ” graba strică treaba” , un simplu copy paste dat la repezeală a născut această eroare. Așadar, acum se nasc întrebările: dragi domni funcționari, unde se duc acești bani pentru că informațiile se cam bat cap în cap ? Nimeni nu verifică aceste documente, nici măcar juriștii  primăriei care își pun viza de legalitate pe actele înaintate consilierilor locali? Cine va răspunde  pentru aceste greșeli ? Să sperăm că nu elevii vor fi cei penalizați datorită acestor erori.

 

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Vine canicula, atenție la orele când ieșiți din casă!

Fenomenele meteorologice specifice sezonului cald constituie factori de risc pentru sănătatea populației, dar și pentru desfăşurarea normală a activităţilor....

Alte știri de interes

- Advertisement -