Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: miercuri, 21 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 21 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Măsuri speciale în Bârlad datorită ratei de incidență COVID-19

Cele mai citite

Măsuri speciale în Bârlad datorită ratei de incidență COVID-19

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui, au decis, vineri, introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise în municipiile Bârlad şi Huşi şi în comuna Boţeşti, acolo unde rata incidenţei cumulative a COVID-19, în ultimele două săptămâni, a depăşit indicele de 3 la mia de locuitori.

Măsuri speciale în Bârlad datorită COVID-19

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, măsura va intra în vigoare, începând cu data de 17 octombrie.

Totodată, sunt interzise activităţile în cinematografe şi instituţii de spectacole şi concerte, organizarea de spectacole tip drive-in şi concerte, spectacole sau festivaluri publice în aer liber şi activităţile în interior ale restaurantelor, cafenelelor şi restaurantelor din hoteluri sau pensiuni, pentru alţi clienţi decât cei cazaţi în respectivele unităţi.

Autorităţile au decis, de asemenea, suspendarea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Potrivit deciziei CJSU Vaslui, începând cu data de 17 octombrie, ora 00,00, la nivelul întregului judeţ, este interzisă, pentru o perioadă de 30 de zile, organizarea de evenimente private nunţi, botezuri, mese festive, atât în spaţii deschise, cât şi închise, precum saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli sau corturi de evenimente.

Din totalul celor 86 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Vaslui, în 72 rata incidenţei cumulative a COVID-19, în ultimele două săptămâni, este sub 1,5 la mia de locuitori, în 11 UAT-uri acest indice este situat între 1,5 şi 3, iar în trei depăşeşte rata de 3‰.

Agerpres

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Centru mobil de vaccinare al MApN ajunge și în județul Vaslui

Cele 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, acționează începând de miercuri, 21...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -