Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

ReligieMesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor : “să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor : “să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă , de puternicii trecători ai zilei”

Cele mai citite Știri

Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor : “să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă , de puternicii trecători ai zilei”

- Reclama -

Printr-o postare publică, părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni se revoltă împotriva ultimelor măsuri luate de autorități în ceea ce privește interzicerea pelerinajului la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Conform deciziei GCS , doar cei care locuiesc în Iași pot participa la hramul Sfintei Parascheva.

Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor

Redăm integral postarea părintelui Calistrat.

“  Hramul  Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

– Să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă , de puternicii trecători ai zilei.

– Să nu uităm că primul Doctor, de unde vine toată vindecarea în medicina de astăzi, nu este nimeni altul, decât DUMNEZEU!

- Reclama-reclame ziare barlad

– Iată că din prea plinul democrației și libertăților garantate despre credință, prin Constituția României, astăzi ne trezim în afara legii, dacă suntem credincioși și iubitori de Dumnezeu.

Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor : “să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă , de puternicii trecători ai zilei”
– Iată că ceea ce nu au reușit să facă comuniștii în 50 de ani de ideologie atee hedonistă, au început să facă democraticii noștri europeni, depășind etica democrației și a restricțiilor până la abuz și forță.

– În perioada electorală, edilii nu au mai pedalat pe problema contaminării cu Covid 19, până au obținut scaunele calde și moi, bine plătite din banul public, nu oricum ci prin votul cetațeanului român-ortodox.

Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor : “să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă , de puternicii trecători ai zilei”
– Acum însă după alegeri, virusul Covid 19 s-a reorganizat și crește în forță, dar numai la biserică și la ortodocși, deși este bătător la ochi, așa cum a fost și cu Învierea Domnului-Paștile, Biserica a fost o sursă principală de infectare cu Covid 19, acum este hramul Sfintei Parascheva, apoi urmează Sfântul Dumitru și bine înțeles, va urma în mod clar, Crăciunul, Anul Nou și Boboteaza, când Covid 19 va fi doar unul creștin ortodox și cuibărit numai în biserică.

– Cred că a venit vremea să punem genunchii la rugăciune și să implorăm pe Dumnezeu să ne scape de capcana în care am intrat din indolență, neatenție, nepăsare și manipulare media, care ne-a indus în ultimii ani doar panică, frică, isterie, să ne fie clar că nimic nu mai este posibil, nimic nu se mai poate.

Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor Mesajul Pr. Calistrat adresat credincioșilor : “să nu lăsăm batjocorită credința ortodoxă , de puternicii trecători ai zilei”
– Însă, totul este imposibil și interzis cetățeanului de rând, cu excepția doar a edililor politici care huzuresc liniștiți din banul public cu salarii și pensii speciale, pentru care întodeauna se găsesc fondurile bănești pentru bunăstarea lor personală.

– De aceea trebuie să înțelegem noi singuri, că niciodată votul, politica, politicienii, promisiunile electorale, nu ne mai scapă din raiul democratic pe care l-am visat și dorit de 30 ani; Însă este clar astăzi că libertatea a devenit haosul unei societăți de tip junglă, unde cine are puterea face legea, deși democrația înseamnă cu totul altceva.

– A venit vremea să ridicăm singuri ocara de pe poporul român, prin tot creștinul și tot credinciosul autentic să plecăm genunchii la Psaltirea lui David, la Acatistul Maicii Domnului, la Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, să postim fiecare după putere, dacă vrem să nu fim batjocoriți ca Ortodocși în propria noastră țară ortodoxă România.

– Mitingurile, gălăgia, degringolada, haosul, ieșitul în stradă nu sunt căi de a ajunge la Dumnezeu, doar umilința sufletească, smerenia, inima înfrântă, postul și rugăciunea pot invinge Diavolul politic – mereu corect în toate, cu legea și puterea în mână.

– Nu poate jandarmul sau legea strâmbată, să ne oprească să vorbim cu Dumnezeu, să-I spunem păsurile, abuzurile, necazurile și abuzurile politice, care ne sufocă liniștea sufletească, zi de zi.

– Preoții din întreaga Românie, au Sfântul Disc, Potir, copie, prescuri și vin liturgic, să nu-L lăsăm pe Hristos batjocorit de niște edili atei vremelnici, nici sfinții Lui batjocoriți în văzul poporului.

– Să facem Sfânta proscomidie cu toată credința și smerenia, pomenind nominal toți potrivnicii Crucii lui Hristos, care încearcă să se șteargă pe picioare cu credința poporului român ca de un preș.

– Nu ne va asculta Dumnezeu, dacă nu facem Sfânta Liturghie uniți toți într-un gând și o credință sinceră, să fie Jertfa Sfântă, ca o cunună de flăcări divine în jurul României, protejându-o de haosul politic actual care este tot mai abuziv și sufocant.

– Sunt convins că sfinții neamului românesc, nu vor trece rugăciunile noastre cu vederea, va da Dumnezeu un semn măreț, demn de ținut minte, celor care cred că pot îngenunchea credința Ortodoxă a pororul român drept credincios.

– Spun aceste lucruri sincer și cu gând curat, însă dacă mândria noastră de creștini ortodocși ne va birui și vom fi tot nepăsători, lăsând toate în voia sorții, specific nouă românilor, noi vom fi martorii pieirii noastre, a neamului românesc, a credinței, a poporului, a valorilor culturale și naționale și a țării, dar la Judecata cea Mare, nu vom avea răspuns la faptele noastre.

– Domnul a zis:
„Orice veți cere în numele Meu, veți primi, dacă vă rugați cu credință”.(Sf.Evanghelie).

– Pentru rugăciunile Sfintei Cuvioasei Parascheva, a tuturor Sfinților, cu ale Maicii Domnului, Doamne Iisuse ai grijă de neamul nostru românesc. “

Pr. Calistrat – M-rea Vladiceni.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Bârladul, din nou, gazdă primitoare pentru zecile de dansatori care au participat la un concurs devenit tradiție!

În perioada 21-23 iunie 2024, a avut loc la Bârlad etapa națională a Concursului Național de dans și costume...

Alte știri de interes

- Advertisement -