Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieNereguli descoperite de Curtea de Conturi pe “ moșia” lui Boroș din...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Nereguli descoperite de Curtea de Conturi pe “ moșia” lui Boroș din Bârlad

Au plătit facturi fără să verifice scripticul cu fapticul. Adică , pe înțelesul tuturor au uitat să se ducă pe teren și să verifice dacă ceea ce au plătit se (re)găsește acolo.

Cele mai citite Știri

Nereguli descoperite de Curtea de Conturi pe “ moșia” lui Boroș din Bârlad

Au plătit facturi fără să verifice scripticul cu fapticul. Adică , pe înțelesul tuturor au uitat să se ducă pe teren și să verifice dacă ceea ce au plătit se (re)găsește acolo.

- Reclama -
Plăți ilegale, lucrări facturate și neexecutate sunt câteva exemple de abateri descoperite de inspectorii Curții de Conturi Vaslui.

Primăria Bârlad “ urechiată” de Curtea de Conturi. Au plătit facturi fără să verifice scripticul cu fapticul. Adică , pe înțelesul tuturor au uitat să se ducă pe teren și să verifice dacă ceea ce au plătit se (re)găsește acolo.

Din documentul prezentat de Curtea de Conturi Vaslui aflăm că “echipa de audit a constatat că pentru execuția obiectivului de investiții << Construire creșă 3 grupe în municipiul Bârlad>> , în baza Contractului de proiectare și execuție de lucrări nr.73/29.08.2019, furnizorul a prezentat spre decontare în perioada 2020-2021 un număr de șapte facturi achitate în totalitate. Obiectivul de investiții << Construire creșă 3 grupe în municipiul Bârlad>> a fost finalizat în anul 2022, drept pentru care a fost întocmit Procesul verbal de recepție la finalizarea lucrärilor nr.16285/20.04.2022, la punctul nr. 8 precizându-se că << lucrárile au fost executate conform proiectului tehnic>>.

Urmare inspecției fizice în teren efectuată în data de 03.05.2022 de echipa de audit, împreună cu directorul executiv al Direcției tehnice, s-a constatat că unele articole din deviz deși incluse ca realizate în situațiile de lucrări anexã la facturile emise de furnizorul de lucräri și achitate de cätre UATM Bârlad, în fapt ele nu s-au regäsit ca realizate. 

Astfel, în situațiile de lucräri întocmite în valoare totală de 2.280.013,19 lei pentru care s-au emis facturile înscrise în tabelul de mai sus, facturi decontate în totalitate din bugetul propriu al municipiului Bârlad, au fost înscrise și acceptate la platà cantități de lucrări în valoare totală de 24.196,46 lei, care în fapt nu au fost executate și nu s-au regäsit fizic pe teren la data inspecției echipei de audit.

Facem precizarea că situațiile de lucräri au fost vizate de dirigintele de șantier în baza contractului de servicii n.65/17.08.2020, de directorul executiv al Direcției tehnice și de ordonatorul principal de credite.

- Reclama-reclame ziare barlad

Ca urmare a inventarierii lucrărilor efectuate, comisia, în prezența antreprenorului a consemnat diferențele , valoarea acestora fiind cuantificată la valoarea de 24.196,46 lei.

În concluzie, așa cum reiese din documentele prezentate mai sus, aferent acestui obiectiv de investiții a fost decontată nelegal suma de 24.196 lei, la care se adaugă majoräri în cuantum de 1.907 lei calculate de la data plății și pânã în luna mai 2022”. 

Dar neregulile nu se opresc aici. Profitând de starea de urgență, funcționarii din Primărie nu au verificat lucrările finalizate. Nici după doi ani nu au avut curiozitatea sau interesul să se ducă pe teren. Reprezentanții Curții de Conturi Vaslui au auditat cele 68 de investiții aferente anului 2020.

“ La inspecția în teren au fost constatate cantități de lucräri facturate și plätite , dar care nu au fost puse in operă de către antreprenori.

S-a constatat că la obiectivul de investiții << Extindere iluminat public Prodana>> urmare verificärii fizice pe teren, prin sondaj a lucrárilor decontate în anul 2019, în prezența directorului executiv Direcției Tehnice și a șefului ServiciuluiGospodărie Comunală și Locativă, s-au constatat urmätoarele neconformități:

– nu au fost montați 3 stâlpi ornamentali recuperați;

– nu s-au montat 6 corpuri de iluminat recuperate;

– nu s-au executat urmätoarele lucrări: turnat beton, montat cablu, montat profil.

Conform Notei de constatare nr.15686/14.04.2022 la următoarele obiective de investiții, urmare verificärii fizice pe teren, prin sondaj, a lucrărilor decontate în anul 2019, în prezența persoanelor nominalizate s-au constatat urmätoarele:

– Execuție sistem irigații spațiu verde << Casa Gh. Gheorghiu Dej>> nu a fost montate 3 aspersoare rezidențiale;

– Sistematizare pe verticală << Casa Gh. Gheorghiu Dej>> nu au fost montate glafuri; nu au fost montate pervazuri la geamuri;

– Amenajare stație hidrofor și rezervor acumulare apà: împrejmuirea cu sârmà și rame de oțel pe stâlpi metalici nu are 65 m lungime așa cum a fost decontată în situația de lucrări, lungimea reală fiind de 29 m”. 

Camera de Conturi Vaslui a dispus „determinarea stadiului fizic real executat față  de totalul plăților efectuate la toate investițiile inclusiv la cele 68 (șaizeci și opt) de obiective de investiții cuprinse în eșantion.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Bârladul, din nou, gazdă primitoare pentru zecile de dansatori care au participat la un concurs devenit tradiție!

În perioada 21-23 iunie 2024, a avut loc la Bârlad etapa națională a Concursului Național de dans și costume...

Alte știri de interes

- Advertisement -