Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: vineri, 9 decembrie, 2022

Starea vremii astăzi

: 9 decembrie, 2022
7.5 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
InfracționalNoi controale făcute de oamenii legii la agenții economici
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Noi controale făcute de oamenii legii la agenții economici

Vremea astăzi

9 decembrie, 2022 -
7.5 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,920
USD
4,663
CHF
4,998
GBP
5,716

Cele mai citite Știri

Noi controale făcute de oamenii legii la agenții economici

- Reclama -

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor şi a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Controale făcute de oamenii legii la agenții economici

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza municipiilor Vaslui, Husi, Bârlad, a orașului Negrești și a comunelor limitrofe. Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 de agenți economici și au fost legitimate peste 40 de persoane. Astfel, a fost constatată o infractiune de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005, existând astfel suspiciunea rezonabilă de omisiune în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor, realizate cu ocazia desfășurării activității de comerț cu amănuntul.

Totodată, au fost aplicate și 13 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.500 de lei. Dintre acestea, 11 au fost aplicate potrivit prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

- Reclama-reclame ziare barlad

Mai mult, a fost confiscată și suma de 1.467 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Managerul Reiser SA, Daniel Buzamăt, anulează contractele cu 3 firme austriece

România şi Bulgaria nu intră în Schengen: Olanda și Austria au votat împotriva aderării celor două țări. Daniel Buzamăt,...

Alte știri de interes

- Advertisement -