Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: sâmbătă, 28 ianuarie, 2023
: 28 ianuarie, 2023
- Reclamă -
reclame ziare barlad
CulturăNu trebuie să ratați evenimentul organizat de muzeul bârlădean
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Nu trebuie să ratați evenimentul organizat de muzeul bârlădean

Vremea astăzi

28 ianuarie, 2023 -
-0.4 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,942
USD
4,562
CHF
4,907
GBP
5,561

Cele mai citite Știri

Nu trebuie să ratați evenimentul organizat de muzeul bârlădean

- Reclama -

Lumea artelor și a muzeelor pot contribui la omagierea, așa cum se cuvine, a tuturor marilor personalități ale țării, care au contribuit și contribuie la mai buna cunoaștere a valorii și talentului acestui popor. Una din marile personalități ale României, care a marcat evoluția artei românești a fost, fără îndoială, pictorul Nicolae Tonitza.

Nu trebuie să ratați evenimentul organizat de muzeul bârlădean

Născut la Bârlad, la 13 aprilie 1886, viitorul mare artist s-a format la Școala de Arte Frumoase din Iași, studii continuate, mai apoi, la școli de prestigiu și cu mari profesori la München și Paris. Încă din timpul vieții artistul bârlădean s-a bucurat de prețuirea criticilor de artă, dar și a colecționarilor și publicului interesat de artă. Dorința de a face ca domeniul artelor să fie cât mai vizibil și apreciat, l-au determinat pe marele pictor să se implice, fără rezerve, în promovarea vieții artistice românești.

​“ Plecând din Bârlad, în lumea atât de complexă și de multe ori complicată  a artelor, considerăm că este de datoria noastră să promovăm imaginea acestui mare artist. Organizarea Bienalei la Bârlad ilustrează tocmai dorința noastră de a păstra vie contribuția pictorului la dezvoltarea și mai buna cunoaștere a culturii românești, în general, a artelor plastice în special.

Din nefericire, acest atât de important eveniment suntem nevoițiîl organizăm în condiții cu totul speciale. Inițial bienala a fost programată, așa cum era firesc, în luna aprilie, atunci când se marchează ziua de nașterea a marelui pictor, dar datorită stării de urgență,în care ne aflam, am fost obligați să o amânăm, reprogramând-o la data de 14 noiembrie, atunci când la nivel național se dorea organizarea Nopții Muzeelor. Din nefericire situația legată de pandemie este acum chiar mai delicată decât în luna aprilie, în consecință evenimentul nu va mai putea fi organizat, cu prezența nemijlocită a publicului” au declarat reprezentanții instituției de cultură bârlădeană.

Totuși, informații și imagini din expoziție veți putea găsi, începând cu ziua de sâmbătă, 14 noiembrie, în cadrul Nopții Muzeelor, la adresele:

- Reclama-reclame ziare barlad

email:muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeuparvan.ro/  

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

Inițiatorii acestui important eveniment sunt Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Consiliul Județean Vaslui, Primăria Municipiului Bârlad, Consiliul Local în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România care au plăcerea de a vă invita, să participați, într-o manieră mai puțin obișnuită, la cea de-a III-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană N.N.Tonitza.

La această ediție vor fi prezenți peste 125 de artiști, din numai puțin de 11 țări, de pe două continente. Este vorba de pictori și graficieni români și străini din Republica Moldova, Armenia, Rusia, Macedonia, Spania, Italia, Canada, Lituania, Ucraina, Polonia, Estonia. Juriul bienalei a fost format din prof. univ. dr. Dragoș Pătrașcu – președinte, lector universitar dr. Zuzu Caratănase și pictorul Corneliu Vasilescu – membrii.

De asemenea , cei care vor accesa adresele mai sus menționate vor putea viziona și o foarte frumoasă lucrare semnată de marele pictor Henri Matisse, lucrare care ne-a fost pusă la dispoziție, cu generozitate, de marele colecționar bucureștean George Șerban.

Deși expoziția nu va putea fi vernisată în prezența publicului, acesta va avea totuși posibilitate să o viziteze, pe viu, cu respectarea tuturor regulilor în vigoare la acest moment, pe parcursul săptămânilor următoare, cu excepția zilelor de luni, între orele 8.00 – 16.00.

Începând cu data de 14 noiembrie a.c., iubitorii de artă pot achiziționa catalogul bienalei de la sediul central al instituției.

Sunteți așteptați , atât în mediul online cât și la muzeu , pentru a viziona lucrările de excepție care fac obiectul acestei Bienale.

Organizatori: dr. Mircea Mamalaucă, dr. Zuzu Caratănase

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

După ce a băut bine s-a gândit să îi dea cu borcanul în cap surorii

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, în vârstă de 34...

Alte știri de interes

- Advertisement -