Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 4 decembrie, 2022

Starea vremii astăzi

: 4 decembrie, 2022
7.5 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
InfracționalO nouă acțiune “ Truck&Bus” i-a prins în ofsaid pe unii șoferi...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

O nouă acțiune “ Truck&Bus” i-a prins în ofsaid pe unii șoferi vasluieni

În perioada 4 – 6 noiembrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

Vremea astăzi

4 decembrie, 2022 -
7.5 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,922
USD
4,671
CHF
4,991
GBP
5,745

Cele mai citite Știri

O nouă acțiune “ Truck&Bus” i-a prins în ofsaid pe unii șoferi vasluieni

În perioada 4 – 6 noiembrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

- Reclama -
Structurile de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat activități specifice în cadrul acţiunii TRUCK & BUS”.

Acțiunea este derulată la nivel național și urmărește reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 2.5 tone).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, cei 20 de polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 150 de vehicule şi au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 34.400 lei. Au fost aplicate 15sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 76 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

De asemenea, conducătorilor de vehicule care efectuau transport de marfă le-au fost reținute 2 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, s-a acționat și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive,precum și a conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele de viteză.

- Reclama-reclame ziare barlad

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, în data de 6 noiembrie 2022, cei 21 de polițiști rutieri participanți au verificat peste 270 de vehicule și legitimat peste 280 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 49.800 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002(privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 22 de permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză – cu peste 70 km/h (1), depășirea limitei legale de viteză – cu peste 50 km/h (20) și depășire neregulamentară (5).

Certificatele de înmatriculare au fost reținute pentru valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (3), defecțiuni tehnice constatate (2) și alte abateri (2).

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Peste 19 tone de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

La data de 21 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu cei ai Direcției...

Alte știri de interes

- Advertisement -