Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieO nouă campanie de căutare asteroizi cu participarea tinerilor de la Sirius...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

O nouă campanie de căutare asteroizi cu participarea tinerilor de la Sirius Bârlad

La sfârșitul anului 2021 vom afla câte descoperiri sunt validate, astfel încât, la asteroidul descopeit anul trecut de membrii AAS, să se poată adăuga cel puțin încă unul.

Cele mai citite Știri

O nouă campanie de căutare asteroizi cu participarea tinerilor de la Sirius Bârlad

La sfârșitul anului 2021 vom afla câte descoperiri sunt validate, astfel încât, la asteroidul descopeit anul trecut de membrii AAS, să se poată adăuga cel puțin încă unul.

- Reclama -

Echipa Asociației Astronomice SIRIUS s-a implicat într-o nouă campanie de căutare asteroizi condusă și gestionată de International Asteroid Search Campaign (IASC) ce s-a desfășurat în perioada 1 – 26 iulie 2021. O „campanie” este un eveniment de o lună în care echipele caută asteroizi.

Seturile de imagini pentru campaniile de căutare a asteroizilor sunt furnizate de Institutul pentru Astronomie (IfA) de la Universitatea din Hawaii. Având în vedere cerul senin și întunecat, IfA folosește telescopul Pan-STARRS de 1,8 m situat pe Haleakalā pentru a obține imagini de-a lungul eclipticii în care se găsesc majoritatea asteroizilor.Participanții fac descoperiri importante ale asteroizilor centurii principale (MBA) și, ocazional, ale obiectelor trans-neptuniene (TNO).

“ Echipele primesc aceste seturi de imagini prin intermediul site-ului web IASC și folosesc programul Astrometrica pentru a căuta și măsura asteroizii. Acestea trimit rapoartele prin intermediul site-ului web IASC ce urmează să fie analizate pentru identificarea eventualelor descoperiri. Grupurile înscrise trebuie să fie formate din cel puțin doi membri. La această campanie au participat echipe din India, Iran, Italia, Polonia, Columbia, România, Sri Lanka, USA, Bangladesh, Japonia, Cipru, Uruguai, Brazilia, Argentina, Mexic, Bulgaria, Turcia, Italia” a declarat profesorul Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice Sirius-Club UNESCO. 

 Echipa SIRIUS a avut următoarea componență: Vlad Alexandru Lazanu,  Bogdan Constantin Lazanu și a fost coordonată de prof. Ioan Adam. Aceștia au înregistrat un număr de 10 detectări preliminare.

“ O descoperire preliminară este prima observație originală a unui nou asteroid. Asteroidul trebuie observat a doua oară în următoarele 7-10 zile. Dacă este observat din nou, atunci descoperirea este schimbată în stare provizorie de către Minor Planet Center (MPC). Descoperirile de asteroizi cu statut provizoriu sunt menținute în baza de date MPC timp de mulți ani, până când există un număr suficient de observații pentru a determina pe deplin orbita. Acest proces durează de obicei 6-10 ani, moment în care asteroidul este numerotat și catalogat de Uniunea Astronomică Internațională. Asteroizii numerotați pot fi numiți de descoperitorii lor” a mai declarat profesorul Ioan Adam. 

- Reclama-reclame ziare barlad

Participanții la campanie au fost felicitați pentru descoperirile lor provizorii de coordonatorul IASC, Cassidy Davis, Department of Mathematics & Astronomy Holland School of Science & Mathematics Hardin-Simmons University.


Reamintim că la campania desfășurată tot în acest an, în perioada 5-30 aprilie, echipa SIRIUS alcătuită din Vlad Alexandru Lazanu,  Bogdan Constantin Lazanu și Daniel Constantin Staicu, a obținut 6 detectări preliminare. La sfârșitul anului 2021 vom afla câte descoperiri sunt validate, astfel încât, la asteroidul descopeit anul trecut de membrii AAS, să se poată adăuga cel puțin încă unul.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -