Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

EducațieO nouă ediție a școlii de vară de astronomie va începe în...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

O nouă ediție a școlii de vară de astronomie va începe în curând!

Cele mai citite Știri

O nouă ediție a școlii de vară de astronomie va începe în curând!

- Reclama -
În perioada 10 – 13 iulie 2024, Observatorul Astronomic şi Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, vor organiza cea de-a XII-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Descoperă Universul!”.

 

Şcoala de vară de Astronomie reprezintă un bun prilej pentru promovarea şi popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor şi a publicului larg. Timp de patru zile, membrii Astroclubului „Perseus”, dar şi alţi parteneri din ţară, vor susţine cursuri pentru o gamă variată de public (elevi, liceeni, studenţi, etc.), adaptate pe înţelesul tuturor.

Cei care vor prezenta se numesc lectori, şi majoritatea dintre ei sunt membri în Astroclubul „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. La finalul Şcolii de vară de Astronomie toţi cursanţii vor primi diplome de participare.

“ Prezentările se vor desfăşura după un program bine stabilit. Începând cu după amiaza zilei de miercuri 10 iulie, şi până sâmbătă 13 iulie 2024, între orele 18:00 – 21:30, se vor desfăşura cursuri teoretice de astronomie şi experimente. După ora 21:30, participanţii vor participa la observaţii astronomice.

Cursurile vor avea loc în spaţiul expoziţional de la Ştiinţele Naturii, sediul muzeului din strada Republicii nr. 235. Observaţiile astronomice se vor desfăşura pe terasa observatorului astronomic, din acelaşi sediu. Ziua de sâmbătă, 13 iulie 2024 va fi una puţin mai deosebită, în sensul că se vor organiza şi observaţii solare orele 11:00 – 12:30 şi un atelier de lucru numit: realitatea augmentată aplicată în astronomie, orele 12:30 – 14:00.

- Reclama-reclame ziare barlad

Vârsta minimă recomandată pentru participarea la acest atelier este 6 ani”, a declarat organizatorul evenimentului, muzeograful Ciprian Vântdevară. 

Înscrierile se vor desfăşura online, pe site-ul Muzeului Vasile Pârvan.

Taxa de participare 20 lei de persoană pentru toată perioada.

În afară de membrii Astroclubului „Perseus”, vor fi lectori şi alţi astronomi din ţară. Partenerii de la această ediţie sunt: Cosmin Sorin Micloş de la Asociaţia „Ucenicul Astronom”, Sorin Ion de la Planetariul Braşov, Ruxandra Toma de la Institutul Astronomic al Academiei Române şi Ioan Agavriloaiei de la Astroclubul Iaşi.

O nouă ediție a școlii de vară de astronomie va începe în curând! O nouă ediție a școlii de vară de astronomie va începe în curând!

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante știri pe Spinos Media

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Au fost prinși suspecții odioasei crime comise în Pungești

UPDATE: Oamenii legii l-au prins pe Buzatu Zoro și pe concubina acestuia la Brașov. Ei au fost reținuți și...

Alte știri de interes

- Advertisement -