Sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui și Consiliul Județean Vaslui le-au oferit tinerilor care beneficiază de măsuri de protecție specială prilejul de a dialoga cu specialiști pe tema provocărilor pe care le întâmpină și, mai ales, a alternativelor pe care le au odată cu împlinirea vârstei de 18 ani.
Evenimentul s-a bucurat de prezența în număr mare a copiilor și tinerilor, iar interesul lor pentru tematica discutată s-a concretizat în întrebări complexe, care au primit răspunsuri punctuale.
Din acest punct de vedere, campania poate fi considerată de succes, însă este doar unul dintre pașii pe care DGASPC Vaslui îi face pentru apărarea și promovarea drepturilor copiilor și tinerilor, au precizat prin intermediul unui comunicat de presă, organizatorii acestui eveniment.
Au răspuns întrebărilor tinerilor Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, parlamentari direct implicați în procesul de legiferare – deputații Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților, Irinel Stativă și Eduard Popica, membri în aceeași comisie, Nicolae Gorunescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Cristiana Botan, inspectorul general al ISJ Vaslui, comisarul de poliție Diana Braniște, din partea IPJ Vaslui, și inspectorul Simona Pecheanu, reprezentantul CPECA Vaslui.
“ Am primit cu interes invitația Ministerului Familiei, Tineretului și Egalitatii de șanse la un eveniment moderat de directorul DGASPC, Dragos Cazacu, activitate ce i-a vizat in mod expres pe tinerii care au împlinit 18 ani si care provin din Sistemul de Protecție a copilului.
Discuțiile au avut la baza drepturile copiilor după împlinirea vârstei de 18 ani, modalitatea in care statul susține și ajuta acești tineri, dar și prevenția și combaterea valului care s-a năpustit asupra tinerilor din România, consumul de substanțe interzise, drogurile”, a declarat deputatul Eduard Popica.
Un segment important al dezbaterii s-a referit la pericolul pe care îl reprezintă drogurile, un flagel care afectează, uneori iremediabil, viețile adolescenților și tinerilor.
“ Dincolo de exemplele personale prezentate, de planurile și visurile pe care și le fac, important este, ca tinerii să fie cu zâmbetul pe buze, să își păstreze optimismul și să continue să învețe, „fiindcă orice reușită a voastră este o reușită a noastră!”, a subliniat Dragoș-Andrei Cazacu, directorul general al DGASPC Vaslui.
Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.