Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieO școală bârlădeană a lansat un SOS public pentru dotarea instituției cu...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

O școală bârlădeană a lansat un SOS public pentru dotarea instituției cu obiecte necesare desfășurării procesului de educație

Elevii au nevoie de cel puțin 20 de laptopuri pentru dotarea laboratorului, dar și de o tablă interactivă, fiind necesară procesului de predare a disciplinei TIC.

Cele mai citite Știri

O școală bârlădeană a lansat un SOS public pentru dotarea instituției cu obiecte necesare desfășurării procesului de educație

Elevii au nevoie de cel puțin 20 de laptopuri pentru dotarea laboratorului, dar și de o tablă interactivă, fiind necesară procesului de predare a disciplinei TIC.

- Reclama -
Școala Gimnazială “ George Tutoveanu” din Bârlad a lansat prin intermediul aplicației online hartaedu.ro o alertă urgentă .

Interesant este faptul că cea care a creat această platformă , Andra Munteanu este din Vaslui și împreună cu oameni de bine și voluntari au reușit să rezolve multe din doleanțele celor care au ales să le solicite ajutorul.

Instituția școlară recunoscută pe plan local, dar și județean datorită rezultatelor pe care le obțin elevii care participă la diferite concursuri are nevoie urgentă de ajutor.

Alerta postată pe site-ul hartaedu.ro a fost inițiată chiar de managerul școlii, Adina Stratulat.

“ Laboratorul de informatică al școlii funcționează într-o sală de clasă, cu o dotare precară. Toți elevii școlii utilizează 18 laptopuri uzate, moral și fizic, care nu răspund, sub nicio formă, nevoii stringente de a dobândi rapid competențe digitale solide, corecte, care să sprijine învățarea la toate celelalte discipline de studiu, în orice scenariu de funcționare al școlii, online sau offline.

În această perioadă, elevii pot intra în laborator doar la jumătate dintre orele de curs, din cauza condițiilor sanitare, și este absolut necesar ca fiecare elev să lucreze pe laptopul său, să nu împartă un dispozitiv cu un coleg. Având în vedere că numărul de elevi din fiecare clasă depășește 30 de elevi, în cele mai multe cazuri, dotarea actuală nu permite acest lucru.

- Reclama-reclame ziare barlad

Astfel, am avea nevoie de cel puțin 20 de laptopuri pentru dotarea laboratorului, dar și de o tablă interactivă, fiind necesară procesului de predare a disciplinei TIC.

O școală cu renume pentru calitatea învățării are nevoie să asigure elevilor școlii, celor 452 de elevi de la gimnaziu și cel puțin 100 din înv. primar care învață opțional TIC, spații de învățare moderne, eficiente, ergonomice.

S-au făcut nenumărate demersuri și solicitări către Primăria Bărlad, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, dar lipsa de fonduri nu a permis o astfel de investiție, având prioritate alte nevoi, care necesitau atenție, cum ar fi renovarea etajului al II-lea al școlii, materialele sanitare, extrem de importante pentru sănătatea elevilor.

Proiectul Primăriei Bârlad care avea în vedere dotarea cu calculatoare, pe care ne-am bazat o perioadă, nu s-a concretizat. Revenirea la școală ne presează acum să găsim rapid soluții, pentru că elevii nu pot aștepta, iar disciplina TIC nu poate fi predată cu creta pe tablă” , le-a transmis celor de pe site-ul mai sus menționat, directorul instituției.

Scopul de bază al platformei hartaedu.ro este maparea realistă a condițiilor de învățământ existente în România și stimularea implicării comunității pentru rezolvarea problemelor punctuale.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

 

Cristina Radulescu

George Tutoveanu, Școală O școală bârlădeană a lansat un SOS public pentru dotarea instituției cu obiecte necesare desfășurării procesului de educație

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Adolescent lovit de cal , transportat de urgență la spitalul din Bârlad

Mare ghinion pentru adolescent de 14 ani din satul Mânzați, comuna Ibănești. Acesta a fost lovit de un cal...

Alte știri de interes

- Advertisement -