Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
DiverseOmul care învinge focul a salvat și gospodăria vecinului
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Omul care învinge focul a salvat și gospodăria vecinului

Unul dintre acești salvatori este Viorel Gîbu, plutonier adjutant șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui,Detașamentul de pompieri Bârlad a fost la datorie, chiar și în timpul liber.

Cele mai citite Știri

Omul care învinge focul a salvat și gospodăria vecinului

Unul dintre acești salvatori este Viorel Gîbu, plutonier adjutant șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui,Detașamentul de pompieri Bârlad a fost la datorie, chiar și în timpul liber.

- Reclama -
În uniformă sau în haine obişnuite, în tura de serviciu sau în timpul liber, pompierii sunt acei oameni obișnuiți, care atunci când este nevoie se transformă în eroi sărind în ajutorul semenilor, ori de câte ori aceştia se găsesc în situaţii limită.

Unul dintre acești salvatori este Viorel Gîbu, plutonier adjutant șef  în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui,Detașamentul de pompieri Bârlad.

Pompier
Aflat în ziua sa liberă, Viorel trebăluia prin gospodăria sa din localitatea Zorleni. Asemenea și vecinul său, Marian, cel pe care Viorel îl salutase încă de la răsăritul soarelui. Vecinul, om vrednic și harnic, își propusese să facă mai multe treburi deodată. S-a apucat de gătit, dar nu a mai avut răbdare să termine lucrul început, astfel că a lăsat tigaia pe foc și a plecat în grădină, la plivit răsadurile.

După nici jumătate de oră, Marian observă că din casă iese fum. Alergă repede spre bucătărie, dar flăcările cuprinseseră deja camera și se extindeau spre celelalte încăperi, dar și spre acoperiș. Cuprins de frică și disperare, bărbatul în vârstă de 59 ani striga după ajutor. Imediat a apelat numărul unic pentru situații de urgență, 112.

De cum a zărit fumul și a auzit strigătele vecinului său, plutonierul adjutant șefViorel Gîbu a sărit imediat în ajutorul bărbatului aflat la ananghie. A luat furtunul pe care îl folosea la udatul prin grădină, l-a aruncat peste gard, a dat drumul la apă și a început să facă tot ceea ce depindea de el pentru a localiza incendiul care amenința să cuprindă întreaga locuință și să se extindă spre o anexă gospodărească, dar și spre alte două imobile din apropiere.

Din depărtare se auzeau sirenele celor două autospeciale de stingere cu apă și spumă care veneau în trombă dinspre Bârlad. Colegii săi dădeau bice cailor putere pentru a aduce cât mai rapid ajutorul mult sperat, dar timpul parcă nu mai avea răbdare. În bucătărie, exista riscul să explodeze butelia care alimenta cu GPL aparatul de gătit.

“ Conștient de risc, colegul nostru nu a mai stat pe gânduri, a intrat în casă și a scos butelia, după care care a continuat operațiunea de localizare a incendiului.

- Reclama-reclame ziare barlad

 Între timp, spre marea ușurare a lui Viorel și a vecinilor, au ajuns la fața locului și cele două echipaje de pompieri conduse de plt.adj. Corneliu Bostan, șeful gărzii de intervenție stingere.

La sosirea echipajelor de intervenție, pompierii au constatat că al lor coleg reușise să stăpânească destul de bine urgia focului, incendiul din interiorul locuinței fiind în mare parte localizat. Având linii de stingere și apă în cantități suficiente, pompierii militari au definitivat ceea ce începuse colegul lor, au lichidat incendiul și au protejat anexa gospodărească împreună cu cele două locuințe aflate în pericol.

Din fericire, proprietarul locuinței cuprinse de flăcări nu fusese rănit.      

Îl felicităm pe Viorel pentru devotamentul său și pentru prezența sa de spirit! Ne mândrim cu el!”, au declarat reprezentanții ISU Vaslui prin intermediul unei postări publice.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Senatorul liberal Iulian Bîca acuză conducerea PNL Vaslui de lipsă de implicare , încălcarea statutului și dictatură

În conferința de presă susținută la sediul cabinetului parlamentar, senatorul bârlădean Iulian Bîca a dorit să transmită care au...

Alte știri de interes

- Advertisement -