” Ora pământului” marcată și anul acesta,dar fără participanți

Sâmbătă 27 martie 2021, în intervalul orar 20.30 - 21.30, se va opri iluminatul public în zona centrală a oraşului pentru a marca „ora pământului”

0
Ora pământului” marcată și anul acesta,dar fără participanți
- Reclamă -
PNL Barlad Alegeri 2024

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, prin Serviciul de Astronomie, s-a alăturat din anul 2013, evenimentului global „Ora Pământului”, marcând acest moment prin observaţii astronomice în stradă, şi activităţi menite să atragă atenţia opiniei publice referitor la schimbările climatice, şi impactul negativ al activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

  În toţi aceşti ani Primăria Municipiul Bârlad a susţinut intenţia instituţiei de cultură, şi a marcat evenimentul prin oprirea timp de o oră a iluminatului stradal. Anul acesta, în contextul situaţiei actuale din lume, şi din ţara noastră, organizatorii nu mai pot iniția o activitate publică în stradă!

 În acest sens, evenimentul va fi marcat fără prezenţa publicului. Sâmbătă 27 martie 2021, în intervalul orar 20.30 – 21.30, se va opri iluminatul public în zona centrală a oraşului, iar de la Observatorul Astronomic se vor transmite imagini live pe facebook, atât prin intermediul camerei AllSky, cât şi cu ajutorul telescopului principal. De asemenea se va organiza şi o lecţie de muzeu online, pe platforma Google Meet, unde membrii Astroclubului „Perseus” vor susţine diverse prezentări pe teme astronomice.

  Transmisiile live se vor putea urmări pe pagina oficială de facebook: Planetariul şi Observatorului Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

www.facebook.com/astrobarlad

- Reclamă -
Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.