Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațieParole, parole despre VO Bârlad!
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Parole, parole despre VO Bârlad!

Cele mai citite Știri

Parole, parole despre VO Bârlad!

- Reclama -

                Parole, parole despre VO Bârlad!

Promisiuni care evită să se materializeze. Anunțată cu ”surle și trâmbițe”, varianta de ocolire a municipiului Bârlad se lasă așteptată. După comunicatele de presă în care autoritatea locală mulțumea ”conducătorului iubit”, în persoana ministrului Tătaru, consilierul onorific din cadrul Ministerului Transporturilor, bârlădeanul Adrian Covăsnianu, susține că proiectul este unul ”cu cântec”. Acesta este rezervat în derularea în bune condiții a acestei investiții.

Adrian Covăsnianu scrie pe profilul său de pe rețeaua de socializare că” am avut discuții oficiale despre VO Bârlad (Varianta de Ocolire) și DX Tișița-Bârlad-Albița (Drum Expres) cu primarul municipiului Bârlad. Specialiștii din CNAIR și-au reafirmat angajamentele în legătură cu proiectele din zona de sud a Moldovei!

Varianta de Ocolire Bârlad
În principiu a rămas data de 15.07.2020 pentru eliberarea Autorizației de Construire la Varianta de Ocolire Bârlad!
Acest proiect este unul „cu cântec” și sunt rezervat în derularea în bune condiții a acestei investiții.
Preconizez minim 2 provocări tehnice și locative: pasajul suprateran peste DN24 și CF 600, dar și relocarea străzii Trestiana.
Îmi exprim regretul că acest proiect nu are prevăzut un acces/bretea spre Centrul de Afaceri Tutova care ar fi oferit un acces facil către zona economică a Bârladului.

 Drumul Expres Tișița-Bârlad-Albița

Săptămâna viitoare sunt premise să se semneze contractul pe Fidic Galben pentru Realizarea Studiului de Fezabilitate.
Termen estimat pentru semnare: 07.07.2020
Sursa de finanțare :Fonduri Europene. În 2020 sunt asigurate fonduri de 6 milioane de lei.
Recomandarea mea este ca acest contract să se semneze pe „amplasament” adică în municipiul Bârlad. Prin acest gest simbolic s-ar confirma interesul și deschiderea față de o zona extrem de uitată și ignorată de ani de zile de factorii politici: zona de sud a Moldovei.

- Reclama-reclame ziare barlad

Din poziția onorifică pe care o dețin am informat UAT Bârlad despre evoluția/involuția proiectelor, dar și provocările tehnice ale acestora!
Să sperăm că printr-o monitorizare activă, transparență decizională și un parcurs normal, cele 2 proiecte pot fi predictibile!” a transmis Adrian Covăsnianu.

În data de 19 iunie, prin intermediul unui comunicat de presă eram anunțați că ”varianta de ocolire a municipiului Bârlad devine realitate. Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că astăzi, 19 iunie 2020, proiectul Variantei de ocolire a localității a trecut de cea mai dificilă etapă în demararea efectivă a lucrărilor: obținerea avizului comisiei tehnico-economice.Vestea a venit în cursul zilei, la solicitarea primarului Dumitru Boroș, de la oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Discuțiile purtate în urmă cu circa două săptămâni, când m-am deplasat la București, au continuat aproape în fiecare zi. Însă, de la nivel central, stadiul proiectului a fost urmărit îndeaproape, tot zilnic, de către domnul ministru Nelu Tătaru. Domniei sale, cât și conducerii CNAIR, care a înțeles importanța uriașă a acestei investiții pentru locuitorii orașului, și nu numai, vreau să le mulțumesc public. De-acum, emiterea autorizației de construire și semnarea ordinului de începere a lucrărilor sunt simple formalități, care vor fi îndeplinite în cel mult două săptămâni”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Au trecut mai bine de două săptămâni,iar veștile pozitive se încăpățânează să întârzie.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 186.686.985,54 lei.

Cristina Radulescu

varianta de ocolire, varianta de ocolire a municipiului Bârlad Parole, parole despre VO Bârlad!

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Câteva cartiere din Bârlad nu vor avea apă mâine

Locuitorii din cartierele Deal și Cotu Negru plus câteva străzi din oraș nu vor avea apă marți, 27 februarie. “...

Alte știri de interes

- Advertisement -