Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: luni, 19 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 19 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Patru candidați au obținut la bacalaureat media 10

Cele mai citite

Patru candidați au obținut la bacalaureat media 10

Patru candidați au obținut la bacalaureat media 10 la toate disciplinele

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 71,8% – după etapa de contestații.

Rata de promovare (după contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, în județul Vaslui, este de 71,8% raportat la sesiunea curentă. Din sesiunile anterioare, au promovat 142 de candidați, adică 32,49%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a crescut cu 1,24%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1957 de candidați, dintr-un total de 2965 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1789 candidați sunt din promoția curentă, iar 142 de candidați sunt din promoțiile anterioare. 140 candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.
Patru candidați au obținut media 10 la toate disciplinele – după contestații. De asemenea, numărul notelor de 10 pe discipline a crescut de la 266 la 283, deci s-au înregistrat 17 note de 10 în plus față de perioada de dinaintea contestațiilor.
Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
Rezultatele după contestații au fost afișate pe 5 iulie 2020, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Schimbare de ”gardă” la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui

Liliana Ciobanu este noul șef al învățământului vasluian. Aceasta preia funcția de inspector general al ISJ Vaslui după ce...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -