Percheziții DNA la sediile Jandarmeriei din Vaslui și Iași

Dosarul este constituit, pentru început, pe infracțiunea de abuz în serviciu, dar se pot formula oricând și alte acuzații.

0
Percheziții DNA la sediile Jandarmeriei din Vaslui și Iași
- Reclamă -
PNL Barlad Alegeri 2024

Percheziții au loc marți în mai multe unități de jandarmi. Procurorii DNA caută probe într-un dosar care vizează organizarea unui concurs de avansare în corpul ofiţerilor.

“ Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor”, a transmis Jandarmeria Română într-un comunicat.

„Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităților de Jandarmerie.

Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate” a precizat instituția.

Se pare că, Jandarmeria Română este parte în anchetă pentru că a avizat concursurile, la această oră fiind verificate concursurile de avansare în grad din două județe, Iași și Vaslui, de care ar fi responsabili adjuncții celor două inspectorate județene.

- Reclamă -

Dosarul este constituit, pentru început, pe infracțiunea de abuz în serviciu, dar se pot formula oricând și alte acuzații. Este in rem, adică la acest moment sunt cercetate fapte, nu persoane, au declarat surse judiciare pentru postul Pro tv.

Procurorii cercetează modul în care s-a făcut avansarea unor jandarmi la Vaslui și la Iași. La Inspectoratul Județean Iași ar fi vizat adjunctul comandantului.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.