Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

InfracționalPercheziții pentru destructurarea unei grupări care timp de trei ani a dus...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Percheziții pentru destructurarea unei grupări care timp de trei ani a dus familii de români în Germania

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate de către polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigații Criminale și IPJ Vaslui (inclusiv criminaliști și membri ai echipelor de acțiuni speciale ale Poliției Române).

Cele mai citite Știri

Percheziții pentru destructurarea unei grupări care timp de trei ani a dus familii de români în Germania

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate de către polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigații Criminale și IPJ Vaslui (inclusiv criminaliști și membri ai echipelor de acțiuni speciale ale Poliției Române).

- Reclama -

La data de 28.06.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de CriminalitateOrganizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale au coordonat efectuarea a 15 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Vaslui.

Activitățile au fost desfășurate în baza a trei ordine europene de anchetă emise de autoritățile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înșelăciune și evaziune fiscală în domeniul asigurărilor sociale.
Simultan, pe teritoriul Germaniei au fost efectuate 29 de percheziții domiciliare privind activitatea aceluiași grup infracțional.

 

Percheziții pentru destructurarea unei grupări Percheziții pentru destructurarea unei grupări care timp de trei ani a dus familii de români în Germania

Cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, în urma căreia statul german a fost prejudiciat cu peste 1 milion de euro.
În fapt s-a reținut că, în perioada 2014-2017, membrii grupului infracțional organizat au recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la obținerea unor locuri de muncă sau prin constrângerea exercitată în vederea achitării unor datorii contractate anterior, familii vulnerabile din România, cu o situație financiară precară, pe care le-au relocat temporar în Germania, în vederea obținerii indemnizațiilor acordate de statul german pentru creșterea și îngrijirea copiilor minori, precum și alte ajutoare sociale. Astfel, odată ajunse pe teritoriul statului german, familiile provenite din România au fost cazate de membrii grupului infracțional organizat, care au deschis conturi bancare pe numele acestora (cardurile bancare rămânând în posesia membrilor grupului infracțional organizat), și le-au solicitat să depună documentele necesare în vederea obținerii ajutoarelor sociale.

- Reclama-reclame ziare barlad

Imediat după ce erau plătite prestațiile sociale, familiile erau trimise înapoi în România de către membrii grupului infracțional organizat, care au continuat să încaseze sumele de bani plătite cu titlu de ajutoare sociale pentru familiile care părăsiseră teritoriul acestui stat. Acționând în această modalitate, membrii grupului infracțional organizat au prejudiciat statul german, având în vedere faptul că reședința obișnuită în Germania este o condiție pentru a solicita și primi indemnizația pentru creșterea și îngrijirea copiilor minori.
Perchezițiile domiciliare au fost efectuate de către polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale și IPJ Vaslui (inclusiv criminaliști și membri ai echipelor de acțiuni speciale ale Poliției Române).

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu activitatea infracțională. De asemenea, au fost audiate, până în acest moment, în calitate de suspect, un număr de 45 de persoane.
În cadrul acțiunii a fost pus în aplicare pe raza județului Vaslui un mandat european de arestare, persoana solicitată fiind prezentată, după audiere, parchetului competent în vederea sesizării instanței de judecată. În plus, 4 persoane au fost arestate în Germania.
Cooperarea judiciară a fost facilitată prin intermediul EUROJUST, care a organizat 4 întâlniri de coordonare.

Acțiunea comună a beneficiat de sprijinul analiștilor din cadrul EUROPOL care a asigurat și schimbul de informații.
Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor județene de poliție din Bacău, Galați, Iași, Neamț, Vrancea și Ialomița.
La activitățile desfășurate pe teritoriul României au participat 2 procurori din Germania și ofițerul de legătură al BKA la București.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Au fost prinși suspecții odioasei crime comise în Pungești

UPDATE: Oamenii legii l-au prins pe Buzatu Zoro și pe concubina acestuia la Brașov. Ei au fost reținuți și...

Alte știri de interes

- Advertisement -