Pesta porcină a intrat într-o gospodărie din Mireni , comuna Coroiești

0
PPA la porcii domestici din Ivești
PPA la porcii domestici din Ivești
- Reclamă -

Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași a confirmat prin buletinul de analiză cu numărul 10300/ 29.01.2021, un focar de pestă porcină africană ( PPA ) la porcii domestici dintr-o gospodărie din localitatea Mireni, comuna Coroiești.

Pesta porcină a intrat într-o gospodărie din Mireni

Toate cele 22 de capete de porcine prezente în exploatație au fost ucise și neutralizate, proprietarul animalelor urmând a fi despăgubit, conform legislației în vigoare.
Au fost efectuate dezinfecții la nivelul exploatației infectate, a mijlocului de transport al cadavrelor și a locului unde cadavrele au fost neutralizate.

La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituția Prefectului – județul Vaslui a convocat în data de 03.02.2021 Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) la nivelul județului Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri în cazul focarului de pestă porcină africană, declarat la porcii domestici din gospodăria populației.

Având în vedere evoluţia alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, DSVSA Vaslui împreună cu Instituţia Prefectului – județul Vaslui face un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virusului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.
Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale.
Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este: 0800.826.787, adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro, iar la D.S.V.S.A. Vaslui unde este organizat serviciu de permanență numărul de telefon este 0235 421.121, fax 0235 421.278, e-mail: office-vaslui@ansvsa.ro şi poate fi apelat de către cetăţeni, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
Această decizie a fost luată pentru a facilita cetăţenilor fie accesul la informaţii, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor. Un alt motiv pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creşterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană.

 

- Reclamă -
Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.