Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
DiversePeste 700 de polițiști vor fi în stradă în această minivacanță
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Peste 700 de polițiști vor fi în stradă în această minivacanță

Peste 30 de polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri publice pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei conduite prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu aparate radar și drugtest.

Cele mai citite Știri

Peste 700 de polițiști vor fi în stradă în această minivacanță

Peste 30 de polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri publice pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei conduite prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu aparate radar și drugtest.

- Reclama -
În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2023, peste 700 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi și substanţe periculoase, combaterea criminalității economico-financiare, precum și luptători din cadrului structurii de acțiuni speciale, vor acționa în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea şidescurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

De asemenea, respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor reprezintă o prioritate pentru polițiști.

În fiecare zi, în medie, peste 30 de polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri publice pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei conduite prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu aparate radar și drugtest.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şiadaptaţiviteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

- Reclama-reclame ziare barlad

Luând în considerare condițiile meteorologice prognozate pentru perioada următoare, conducătorii auto sunt obligați, prin lege, să-și doteze autovehiculele cu cauciucuri de iarnă pentru a se deplasa în siguranță pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Cauciucurile de iarnă sunt fabricate special pentru a face față șofatului în sezonul rece, iar condusul autovehiculelor, în condiții de frig, polei, ninsoare devine riscant pentru viața sau integritatea fizică a participanților la trafic.

Conform Directivei  92/23/CE, pe anvelopele de iarnă trebuie să fie aplicate literele „M+S”, „M.S” sau „M&S”. Aceste marcaje sunt obligatorii și în cazul cauciucurilor de tip all season”. Menționăm faptul că, în legislație, nu este specificată o perioadă anume a anului în care conducătorii auto sunt nevoiți să aibă dotate autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanțuri sau alte echipamente antiderapante, obligația fiind impusă de condițiile meteo.

ATENŢIE LA POLEI!

Conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţisau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Peste 700 de polițiști vor fi în stradă în această minivacanță Peste 700 de polițiști vor fi în stradă în această minivacanță
Poliția vă recomandă
:

Să nu părăsiți autoturismul dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS etc.)
Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.
Evitați, pe cât posibil, dacă sunteți conducătorii auto începători, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.
Utilizezați centura de siguranţă!

Poliţiştii vasluieni vor acționa la nivel judeţean, cu scopul prevenirii evenimentelor negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, poliţiştii vor efectua verificări şi controale în complexele comerciale, pieţele şi târgurile identificate pe raza judeţului Vaslui, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor de deţinere a articolelor pirotehnice şi de comercializare a acestora către populaţie sau persoane juridice.

În această perioadă, le recomandăm părinţilor:

supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştiapot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosiriinecorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
toate, articolele pirotehnice sunt imprevizibile şipericuloase. Folosirea lor necesită control şisupraveghere, dar şi responsabilitate sporită în privințarespectării condiţiilor esenţiale de securitate.
gazele obţinute în urma arderii acestora pot  dăunamediului încojurător. Înainte de a folosi produselepirotehnice, studiaţi cu atenție instrucţiunile şi măsurilede securitate indicate pe ambalajul produsului.
de asemenea, sfătuim folosiţi cu atenţiesporită articolele pirotehnice, pentru a evita producereaincendiilor nedorite sau a vătămărilor corporale.


Polițiștii
Biroului Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, transmit o serie de sfaturi/recomandărielevilor, dar și părinților, pentru o minivacanță însiguranță, dintre care redăm:

Nu lăsați atrași de propunerile, aparentîncântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pecare le cunoșteți de puțin timp. Evitați intrați îndiscuție cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceștia abordează!
Nu oferiți telefonul mobil unei persoanenecunoscute!
Nu urcați în autoturismele unor persoanenecunoscute!
Fiți atenți la lumea virtuală, nu furnizați date personale sau despre familia dumneavoastră.


Pe
drum:

Respectați regulile de circulație și nu alergați petrecerile de pietoni!
Evitați utilizarea telefonului mobil pe stradă! Este de preferat nu ascultați muzică la căști atunci când deplasați pe drumurile publice, deoarece atențiavoastră este mult diminuată.

Stimați părinți:

Încurajați-vă copilul povestească ce prieteniare, cu ce probleme se confruntă și cum își petrectimpul liber!

Petreceți cât mai mult timp împreună și fiți un bun exemplu pentru copiii dumneavoastă!

Implicați-l în activități sportive sau artistice, înfuncție de aptitudini!

Nu îl lăsați petreacă prea multe ore în fața calculatorului și nu-i permiteți stea seara, afară, până la ore târzii!

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante știri pe Spinos Media.       

Cristina Radulescu

Peste 700 de polițiști vor fi în stradă în această minivacanță Peste 700 de polițiști vor fi în stradă în această minivacanță

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Adolescent lovit de cal , transportat de urgență la spitalul din Bârlad

Mare ghinion pentru adolescent de 14 ani din satul Mânzați, comuna Ibănești. Acesta a fost lovit de un cal...

Alte știri de interes

- Advertisement -