Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: vineri, 9 decembrie, 2022

Starea vremii astăzi

: 9 decembrie, 2022
7.5 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
Politică«PNL a ratat cel mai important obiectiv al unui Guvern: salvarea de...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

«PNL a ratat cel mai important obiectiv al unui Guvern: salvarea de vieți omenești!»

Vremea astăzi

9 decembrie, 2022 -
7.5 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,920
USD
4,663
CHF
4,998
GBP
5,716

Cele mai citite Știri

«PNL a ratat cel mai important obiectiv al unui Guvern: salvarea de vieți omenești!»

- Reclama -

Deputatul Daniel Olteanu atacă frontal modul în care Guvernul PNL gestionează criza sanitară, la opt luni de la apariția în țară a primului caz de infecție cu noul Coronavirus.

PNL a ratat cel mai important obiectiv al unui Guvern

Olteanu susține că minciunile electorale ale liderilor PNL, care continuă să dea zilnic asigurări că au situația sub control, sunt infirmate de numărul foarte mare de decese din țara noastră, raportat la numărul total de infectări din statele UE.  

România, atrage atenția deputatul Daniel Olteanu, e pe cale să devină „un uriaș cimitir, cu peste 10.000 morți” și se îndreaptă către dezastru, fiind depășită doar de trei țări (Italia, Suedia și Irlanda) în topul ratei fatalității la nivelul Uniunii Europene, de la începutul pandemiei.

În aceste condiții, Olteanu vine cu o solicitare clară pentru Guvern: TESTAREA GRATUITĂ a populației și includerea contacților persoanelor infectate în eșantionul de testare gratuită.

Deputatul mai cere și lămuriri oficiale în legătură cu ancheteleepidemiologice, care, în unele județe, se fac în 24 ore, în timp ce în altele durează cinci zile, precum și explicații pentru abordările diferite, la nivel de județ, în ceea ce privește testările, ajungându-se la situații în care unii fac zero teste, iar alții, câteva mii.  

- Reclama-reclame ziare barlad

«Ni s-a spus, în martie, că în cel mai rău scenariu, vom ajunge la 10.000 îmbolnăviri. Acum, România e pe cale să devină un uriaș cimitir, cu peste 10.000 morți. Doar bolile de inimă omoară azi, la noi în țară, mai mult decât Covid-19.

Am strigat, încă din luna martie, TESTAȚI MASIV!  „Strategia” Guvernului PNL e alta: nu testăm deloc sau testăm puțin, prin urmare nu avem infectări! Vedeți exemplul testărilor din weekend, unde sunt zero teste în anumite județe și, prin urmare, zero infectări.

Cu strategia asta a ascunderii gunoiului sub preș, am ajuns în topul european al ratei fatalității, respectiv al numărului de decedați din număr infectați. La nivel de UE, pe acest criteriu, avem doar trei țări înaintea noastră (Italia, Suedia și Irlanda), iar în câteva zile depășim și Irlanda, pentru că nicăieri în UE nu se moare ca în România de COVID-19.

Ce spune Guvernul PNL? Că totul e sub control: „obiectivul e să rămânem pe platou” (!?), „avem suficiente locuri ATI”, „există soluții pentru a suplimenta numărul de medici”. Toate minciunile cu UN SINGUR OBIECTIV: să se desfășoare alegerile! Salvarea de vieți omenești, ADEVĂRATUL OBIECTIV, a fost ratat într-un mod înspăimântător! La fel și SALVAREA ECONOMIEI, care e în agonie!», spune Daniel Olteanu.

SOS, ne îndreptăm spre dezastru

Deputatul vine cu un pachet de solicitări pentru Guvern, între care se numără testarea gratuită a contacților pacienților infectați și redeschiderea școlilor, cu asigurarea tuturor condițiilor de siguranță.

«Ne îndreptăm spre dezastru, iar realitatea arată că gestionarea coronavirusului înseamnă un eșec de proporții al sistemului.

Solicit Guvernului explicații pentru abordările diferite ale județelor în ceea ce privește testările: de ce, la aceeași populație, unii pot testa de 3 – 7 – 9 ori mai mult? Vreau explicații cu privire la anchetele epidemiologice – de ce în unele județe se pot face în 24 ore, iar în altele se fac în cinci zile?

Solicit Guvernului schimbarea urgentă a definiției de caz pentru TESTĂRILE GRATUITE și includerea în eșantionul de testare gratuită a contacților!

În paralel, cer deschiderea școlilor, cu toate măsurile de siguranță luate. Nu poți abuza de „definiția de caz”, în așa fel încât să restrângi testările gratuite ca să-ți dea bine cifrele oficiale!

Ce face PNL acum e un SACRIFICIU ELECTORAL INUTIL. Cei din PNL nu mai sunt politicieni (pentru că un politician știe că orice obiectiv electoral trebuie subordonat salvării de vieți omenești!), s-au transformat în CĂLĂI.», a mai spus Daniel Olteanu.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Managerul Reiser SA, Daniel Buzamăt, anulează contractele cu 3 firme austriece

România şi Bulgaria nu intră în Schengen: Olanda și Austria au votat împotriva aderării celor două țări. Daniel Buzamăt,...

Alte știri de interes

- Advertisement -