Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
InfracționalPolițiștii i-au tras pe dreapta pe unii șoferi vasluieni
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Polițiștii i-au tras pe dreapta pe unii șoferi vasluieni

Cele mai citite Știri

Polițiștii i-au tras pe dreapta pe unii șoferi vasluieni

- Reclama -

 

Polițiștii din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Poliției Municipiului Vaslui au acționat preventiv-reactiv  pe raza municipiului Vaslui și a comunelor Poienești, Ivănești, Dragomirești, Pungești, Gârceni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești și Tăcuta, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirii accidentelor rutiere.

 

În cadrul activităților au fost verificate peste 60 de vehicule și legitimate peste 80 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9.700 lei. Dintre acestea, 15 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 3 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele : conducerea sub influența alcoolului (2), circulație pe sensul opus de mers (1), iar cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare sunt : înmatriculare suspendată (valabilitate I.T.P. expirată) și transport în regim de închiriere neautorizat. Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 5 infracțiuni la regimul rutier.

- Reclama-reclame ziare barlad

 Sâmbătă, 15 august a.c., ora 19:41, polițiști din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 247, pe raza localității Telejna, comuna Zăpodeni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de către un bărbat de 31 de ani, din comuna Dănești, județul Vaslui. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili modalitatea în care  i-a fost încredințat autoturismul spre a fi condus, în condițiile în care, la momentul depistării, proprietarul (un bărbat de 49 de ani, din comuna Dănești) se afla în autoturism, în calitate de pasager.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

În aceeași seară și la aceeași oră, polițiști din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Călugăreni, din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de către un tânăr de 19 ani, din comuna Costești, județul Vaslui. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au efectuat cercetări pentru a stabili modalitatea în care  i-a fost încredințat tânărului autoturismul spre a fi condus, stabilind că acesta ar fi fost închiriat fără a fi deținută o licență în acest sens, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 1.000 lei, complementar fiind dispusă şi suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

 În data de 15 august a.c., ora 23:05, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Poliției Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Rădeni, comuna Dragomirești (intersecția drumului județean DJ 243 cu drumul comunal DC 139), județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător prezenta halenă alcoolică.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani, din municipiul Bacău, județul Bacău, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.

Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, să aibă bicicleta echipată corespunzător.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

 Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Urari Paste CARP Barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -