Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațiePrefectul a semnat ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Prefectul a semnat ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu

Cele mai citite Știri

Prefectul a semnat ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu

- Reclama -
Baronul PSD, Dumitru Buzatu, a fost suspendat marți din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, în urma unei decizii de prefect.
În timp ce fostul lider social-democrat este în arest, Emil Savin, patronul de la care a plecat denunțul incriminator, ar fi părăsit țara. În urmă apar vocile care vorbesc despre puterea nemarginită cu care Dumitru Buzatu a copleșit Vasluiul și nu numai, în îndelungata sa carieră politico- administrativă.
Suspendarea din funcția de președinte a Cosiliului Județean Vaslui a lui Dumitru Buzatu a fost anunțată de prefect.

Prefectul a semnat ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu Prefectul a semnat ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui:„Am primit de la Tribunalul Vaslui minuta prin care ni se aduce la cunoștință că s-a aprobat măsura arestului preventiv pentru 30 zile a domnului Buzatu, drept pentru care emitem și noi suspendarea înainte de termen a mandatului lui Buzatu Dumitru. E o premieră”.

În motivarea arestării preventive a lui Dumitru Buzatu, judecătorul a scris că lăsarea în libertate a inculpatului ar fi afectat grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a acționa eficient. Există și riscul ca Buzatu să influențeze martorii, având în vedere că printre cei care urmează să fie audiați sunt si persoane care i se subordonau.

„Se constată faptul că lăsarea în libertate a inculpatului, pe de o parte, ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a reacționa eficient împotriva infracțiunii care face obiectul prezentului dosar, iar, pe de altă parte, ar putea împiedica asupra bunei desfășurări a urmăririi penale având în vedere că în cauză urmează a fi audiați martori asupra cărora inculpatul are un ascendent, fiind subordonați acestuia pe linie profesională”, se arată în motivarea arestării preventive.

În motivarea judecătorului care a decis arestarea preventivă a lui Buzatu se face referire și la faptul că dacă acesta ar fi fost lăsat liber, ar fi putut influența inclusiv cercetările.

„Inculpatul BUZATU Dumitru ocupă de peste 10 ani funcția de președinte al consiliului Județean Vaslui și conduce Organizația Județeană Vaslui a Partidului Social Democrat fiind o influentă figură politică atât la nivel Județean, cât și la nivel Național, creându-și în acest fel un sistem puternic de relații interpersonale cât și de subordonare cu funcționari din cadrul consiliului județean Vaslui și nu numai. Astfel, lăsarea în libertate a inculpatului ar putea constitui un imbold pentru alți funcționari de a nu avea o atitudine procesuală sinceră în legătură cu faptele cercetate, declarațiile ulterioare putând fi influențate de către inculpat”, se mai arată în motivarea arestării preventive.

- Reclama-reclame ziare barlad

Dumitru Buzatu este în politică de 30 de ani, timp în care a condus – într-o formă sau alta – destinele celui mai sărăc județ al României. Luat la întrebări de mai multe ori, de-a lungul anilor, de către jurnaliști, Buzatu a încercat mereu în fața camerelor să contrazică statisticile și realitatea pe care o suportă în fiecare zi locuitorii din acea parte de țară, rămasă în urmă la capitolul investiții.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Cristina Radulescu

Prefectul a semnat ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu Prefectul a semnat ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Câteva cartiere din Bârlad nu vor avea apă mâine

Locuitorii din cartierele Deal și Cotu Negru plus câteva străzi din oraș nu vor avea apă marți, 27 februarie. “...

Alte știri de interes

- Advertisement -