Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

PoliticăPreședintele Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Președintele Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen

Cele mai citite Știri

Președintele Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen

- Reclama -
PNL Barlad Alegeri 2024

Șeful statului a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, a doua din această săptămână, în ziua în care s-au înregistrat 4.848 de cazuri noi de coronavirus în România, un nou record.

Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen

Iohannis consideră că alegerile parlamentare „sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă, care să ne permită un nou legislativ reprezentativ”.

Președintele a atacat din nou PSD despre care a spus că a blocat unele măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste, care ar putea duce țara în cea mai gravă criză economică.

Pentru a vedea nivelul de toxicitate să ne uităm că celebrul autor al OUG 13 a fost votat ca președinte al Consiliului Legislativ. După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani PSD în ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat”, a adăugat acesta.

Referitor la situația epidemiologică, șeful statului a precizat, întrebat fiind de reporteri dacă ia în calcul  carantinarea unor județe, că propunerea trebuie să vină de la experți, dar că nu își dorește carantinarea Bucureștiului.

- Reclama-reclame ziare barlad

“ Mâine va fi ultima zi în care se pot depune candidaturile pentru alegeri. Intrăm în linie dreaptă, data de 6 decembrie a fost stabilită deja conform legii. Vreau să fie clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistență că cineva vrea organizarea alegerilor în ciuda situației și că ele se pot amâna.

Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă, care să ne permită un nou legislativ reprezentativ. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Este fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție.

O majoritate solidă, un guvern susținut de ea, pentru implementarea reformelor necesare dezvoltării. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reală. Ce a făcut această majoritate toxică din martie? A pus umărul la rezolvarea crizei? Nu! Actuala majoritate a blocat unele măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste, care ar putea duce țara în cea mai gravă criză economică.

Pentru a vedea nivelul de toxicitate să ne uităm că celebrul autor al OUG13 a fost votat ca președinte al Consiliului Legislativ. După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani PSD în ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat.

Pesediștii își recompensează servanții care au servit cu obediență partidului. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni. Sfidarea lor e intolerabilă, lucrurile nu mai pot continua așa.

Trebuie să fim onești, să spunem lucrurilor pe nume. Actuala situație epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie, martie, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea.

Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină, dacă nu au loc alegeri parlamentarii nu mai pot vota decât legi simple, nu și organice. Ar fi catastrofal să nu avem parlament funcțional!

Tocmai pentru că ne aflăm în criză sanitară, că e o perioadă foarte dificilă economic și social trebuie să facem tot posibilul ca țara să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline.

S-a desfășurat deja un scrutin în condiții fără precedent. A fost o premieră nedorită de nimeni, un proces în condiții sanitare. S-au luat toate măsurile pentru reducerea la minim a pericolului. Acum, cu experiența, putem corecta erorile inerente și să îmbunătățim organizarea.

Procesul de votare nu presupune probleme majore, dar campania implică o atenție sporită, multă prudență. Au fost stabilite deja reglementări mai stricte pentru campanie, gândite pentru a limita semnificativ expunerea. Spre deosebire de anii trecuți, avem avantajul erei digitale, fapt care permite partidelor promovarea online, dar și prin intermediul presei.

Firesc, sunt preferabile și mult mai sigure pentru toți evenimente de campanie virtuale, nu cele clasice. Recomand candidaților să se orienteze spre aceste canale alternative, nu din ușă în ușă.

E evident că nu poate fi vorba de adunări populare, solicit autorităților responsabile să fie mult mai vigilente în a nu permite încălcarea regulilor. Orice abatere trebuie aspru și rapid sancționată!

Dacă se respectă normele vom putea avea o viață democratică activă, chiar și în aceste condiții” a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

sursa: biziday

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Concert Seara Șlagărelor Nemuritoare Bârlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Candidatul PNL la președinția CJ Vaslui, dr.Nelu Tătaru, vine cu o viziune nouă în politica românească

Aducând o nouă perspectivă în arena politică, Nelu Tătaru, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Vaslui, își propune să schimbe...

Alte știri de interes

- Advertisement -