Tot mai multe voci din zona mediului de afaceri, dar și politicieni, afirmă că, aşa cum au avertizat, peste 100.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time.
Acesta este şi motivul pentru care liberalii au eliminat în 2020 supraimpozitarea contractelor part-time introdusă de guvernele PSD.
“Este o măsură propusă de PSD, care deține și Ministerul de Finanțe și al Muncii, și care a mai introdus această măsură și în trecut. PNL nu este singur la guvernare, ci cu alte două partide, aceasta este realitatea. A fost rezultatul unei concesii la nivelul coaliției, dar cel mai important e să spunem că nicio măsură nu e definitivă”, a declarat deputatul PNL Nelu Tătaru.
Acesta mai afirmă că PNL analizează impactul pe care îl are această măsură asupra oamenilor de bună credință și susține că există și varianta renunțării la respectiva măsură.
“Introducerea ei s-a bazat pe o analiză de la Ministerul de Finanțe, condus de PSD.
PNL consideră că parteneriatul cu mediul de afaceri este esențial pentru o guvernare eficientă.
La negocierile pe noul cod fiscal, PNL și-a asumat clar sprijinul pentru mediul de afaceri. Noi ne-am bătut pentru măsuri cât mai eficiente fiscal, care să afecteze cât mai puțin mediul de afaceri.
PNL a reușit să mențină cota unică, impozitul progresiv nu a fost introdus, taxa de solidaritate și suprataxarea companiilor nu au apărut. Suprataxarea companiilor ar fi condus la creșteri de prețuri și concedieri.
Primul pachet Sprijin pentru România, lansat de Guvernul Ciucă, în valoare de 17 miliarde de lei conținea 60% măsuri pentru economie și mediul de afaceri. Guvernul a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani”, a mai declarat deputatul Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui.
Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.