Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațiePrimele controale, primele măsuri: Centrul Medico-social de la Codăiești și-a pierdut autorizația...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Primele controale, primele măsuri: Centrul Medico-social de la Codăiești și-a pierdut autorizația sanitară de funcționare

Această măsură a fost luată ca urmare a constatării unor deficiențe sau încălcări ale normelor și reglementărilor în vigoare.

Cele mai citite Știri

Primele controale, primele măsuri: Centrul Medico-social de la Codăiești și-a pierdut autorizația sanitară de funcționare

Această măsură a fost luată ca urmare a constatării unor deficiențe sau încălcări ale normelor și reglementărilor în vigoare.

- Reclama -

În județul Vaslui, prin Ordinul Prefectului Daniel Onofrei, au fost constituite Comisii Mixte care au ca scop efectuarea de controale în centrele sociale.

Ele se ocupă de verificarea și monitorizarea a 54 de centre rezidențiale existente în județul Vaslui. Dintre acestea, 47 sunt deținute de instituții publice, iar 7 sunt deținute de entități private. Sunt verificate centrele sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, copiilor din sistemul de protecție socială și persoanelor vârstnice.

Începând cu data de 10 iulie 2023, comisiile mixte au început să efectueze controale amănunțite în aceste centre sociale. Scopul este de a se asigura că aceste instituții respectă toate normele și reglementările în vigoare, asigurând astfel un mediu sigur și adecvat pentru toți rezidenții.

Prin intermediul acestor controale, se verifică aspecte legate de igienă, sănătate, securitate, alimentație și respectarea drepturilor rezidenților. Comisiile mixte analizează condițiile de cazare, serviciile medicale și sociale oferite, respectarea protocoalelor și procedurilor de lucru, precum și conformitatea cu normele de siguranță și protecție a muncii.

Reprezentanții comisiilor mixte colaborează în vederea identificării eventualelor deficiențe și propun soluții pentru remedierea acestora.
Rezultatele verificărilor efectuate în centrele sociale sunt centralizate și integrate de către Instituția Prefectului Județului Vaslui.

Până în data de 13 iulie 2023, au fost verificate 22 de centre sociale în cadrul acestor controale. Ca rezultat al acestor verificări, au fost aplicate un număr de 280 de sancțiuni contravenționale, constând în avertismente și amenzi. Valoarea totală a amenzilor aplicate în această perioadă de control se ridică la 145 mii lei.

- Reclama-reclame ziare barlad

De asemenea, au fost dispuse și măsuri complementare în cazul Centrului de asistenta medico-sociala Codăești, constând în retragerea autorizației sanitare de funcționare. Această măsură a fost luată ca urmare a constatării unor deficiențe sau încălcări ale normelor și reglementărilor în vigoare.

În plus, s-au dispus și alte măsuri în sarcina centrelor rezidențiale, stabilindu-se termene de realizare a acestora. Ulterior, vor fi efectuate noi verificări pentru a constata modul de îndeplinire a acestor măsuri și pentru a remedia eventualele deficiențe identificate.

Prin aplicarea acestor sancțiuni, autoritățile din județul Vaslui doresc să asigure respectarea strictă a regulilor și normelor în centrele sociale, pentru a proteja drepturile și bunăstarea rezidenților și pentru a asigura un mediu sigur și adecvat în aceste instituții.

În urma verificărilor s-au constatat următoarele deficiențe:
– lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu;
– gestionarea necorespunzatoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea medicală;
– spații neigienizate corespunzător;
– nerespectarea condițiilor de păstrare a alimentelor sau depozitare necorespunzătoare a acestora;
– instalațiile sanitare neconforme și nerespectarea capacității maxime a centrelor.
– starea deplorabila a mobilierului
– lipsa instruirii personalului cu modul de utilizare a substantelor biocid.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Anunț-Înființarea unui Centru de colectarea deșeurilor prin aport voluntar, în comuna Epureni, județul Vaslui

COMUNA EPURENI,  titular al proiectului “Înființarea unui Centru de colectarea deșeurilor prin aport voluntar, în comuna Epureni, județul Vaslui”,...

Alte știri de interes

- Advertisement -