Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
PoliticăProiectul ce vizează reabilitarea sistemului de alimentare cu apă , canalizare și...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Proiectul ce vizează reabilitarea sistemului de alimentare cu apă , canalizare și a stațiilor de epurare are fondurile necesare pentru a fi finalizat

“ Suntem cel mai sărac județ al țării iar fondurile europene, proiectele guvernamentale, reprezintă șansele noastre la dezvoltare”

Cele mai citite Știri

Proiectul ce vizează reabilitarea sistemului de alimentare cu apă , canalizare și a stațiilor de epurare are fondurile necesare pentru a fi finalizat

“ Suntem cel mai sărac județ al țării iar fondurile europene, proiectele guvernamentale, reprezintă șansele noastre la dezvoltare”

- Reclama -
Senatul, în calitate de primă cameră sesizată, a aprobat Proiectul de lege privind unele măsuri financiare în vederea implementării proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013, finanțate din fondurile Uniunii Europene ,precum și în vederea elaborării și implementării strategiilor teritoriale integrate în perioada de programare 2021-2027.

Printre proiectele care beneficiază de prevederile actului normativ aprobat în Senat, se numără și proiectul Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui (Nr. crt. 9 din Anexă), pentru care s-a majorat suma alocată de la 63.046.000 lei la peste 90 de milioane de lei lei.

Analizele efectuate au arătat că sumele alocate inițial nu asigură finalizarea proiectului și se impune asigurarea unor sume în vederea finalizării execuției contractelor.


Neîndeplinirea obiectivelor la termen au consecința recuperării de către Comisia Europeană a sumelor decontate până în prezent, respective corecții financiare suplimentare aplicate României.

Am votat acest proiect de lege atât în comisii cât și în plen, mai ales că în acesta este și un proiect al nostru, al vasluienilor. Toți știm cât de greu se realizează acest proiect, cât disconfort creează.Lipsa banilor ar fi putut bloca proiectul.

Dreptul la apă potabilă și la canalizare sunt esențiale pentru realizarea tuturor drepturilor omului. Nu poți vorbi de civilizație dacă nu ai asigurate apa și canalizarea.

- Reclama-reclame ziare barlad

După cum nu poți vorbi de dezvoltare fără căi de comunicație. Pentru noi, vasluienii, finalizarea proiectelor cu fonduri europene la termen, precum și atragerea de noi fonduri, sunt vitale.

Suntem cel mai sărac județ al țării iar fondurile europene, proiectele guvernamentale, reprezintă șansele noastre la dezvoltare”, a declarat Iulian Mihail Bîca, senator PNL Vaslui.

 

Majorarea sumei a avut la bază creșterea fără precedent a prețurilor majoritățíi materialelor de construcții utilizate în proiectul vasluian.

Sumele acordate suplimentar sunt de la bugetul de stat și reprezintă fonduri naționale destinate finalizării proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Urari Paste CARP Barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -