Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

EducațieProiectul “ Mai aproape de natură” derulat de Sirius Bârlad s-a bucurat...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Proiectul “ Mai aproape de natură” derulat de Sirius Bârlad s-a bucurat de succes

Cele mai citite Știri

Proiectul “ Mai aproape de natură” derulat de Sirius Bârlad s-a bucurat de succes

- Reclama -
În perioada 28 – 30 iulie 2023, Asociația Astronomică SIRIUS, a derulat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, proiectul „Mai aproape de natură”.

Programul a cuprins activități de formare, învățare și de recreere într-o zonă deosebită din județul Buzău.

Activitățile legate de astronomie au inclus observații asupra cerului nocturn (nepoluat de lumini artificiale) și curenților de meteori activi (28/29 iulie și 29/30 iulie), precum și vizitarea sediului AstroClubului Bisoca și realizarea unei activități observaționale comune.

AstroClubul funcționează din iunie 2022 și este deschis unei colaborări de durată cu Asociația Astronomică SIRIUS. Pentru sprijinirea activității acestuia, dar și pentru o bună cunoaștere a programelor și proiectelor ce pot face obiectul colaborării, Asociația Astronomică SIRIUS a donat organizației 150 de exemplare din colecția revistei „Pași spre infinit”.

Mai aproape de natură Proiectul “ Mai aproape de natură” derulat de Sirius Bârlad s-a bucurat de succes
“ Pentru realizarea unui film Dokart intitulat sugestiv <<The Dream of The Life’Stone>> care are în prim plan evoluţia acestui areal (sit geologic) din județul Buzău, în decursul a cincisprezece ani, au fost realizate fotografii și înregistrări video la Tabăra de sculptură Măgura și Trecătoarea Găvanu, de către o echipă coordonată de Paul-Corneliu Tofan.
Participanții la Școala de Vară au vizitat obiective turistice religioase, precum Mănăstirea Ciolanu, Mănăstirea Găvanu și Mănăstirea Poiana Mărului.

Mai aproape de natură Proiectul “ Mai aproape de natură” derulat de Sirius Bârlad s-a bucurat de succes

- Reclama-reclame ziare barlad

Mulțumim și cu acest prilej Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei – Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ciprian, pentru că ne-a acordat arhiereasca binecuvântare de a desfășura filmări la mănăstirile menționate, în vederea includerii secvențelor obținute în proiectul de film documentar cu scop educațional << Bisoca – Buzău plai mioritic’>> coordonat de Gabriel Săndulescu.

Ne-a bucurat foarte mult întîlnirea cu părintele Mihail Milea de la organizația parteneră Fundația << Sfântul Sava de la Buzău>>.  Sfinția sa ne-a facilitat organizarea câtorva ediții ale Școlii de Vară la Bisoca, jud. Buzău și Maliuc, jud. Tulcea, în perioada 2006 – 2012.

Cu acestă ocazie, membri ai Consiliului Director AAS – vicepreședinte prof. Maria Giușcă, secretar Iulia Chiper, coordonator departamentul administrativ prof. Cristian Costel Stroe, au discutat cu părintele Mihail Milea despre perspectivele colaborării celor două organizații.

În acest context, am primit invitația de organizare în 2024 a unei tabere de astronomie pentru copii la Campusul de la Bisoca. Adresăm mulțumiri părintelui Mihail Milea pentru toate darurile oferite și felicitări pentru volumele << Pelerinul>>  și << Împreună în slujba bisericii, a poporului și a limbii române>>!”, a declarat profesorul Ioan Adam, președintele AAS.

Mai aproape de natură Proiectul “ Mai aproape de natură” derulat de Sirius Bârlad s-a bucurat de succes
Alexandru Vătămanu, masterand la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca a fost cel care , în ultima seară a Școlii de Vară, în jurul focului de tabără i-a încăntat pe cei prezenți cu un moment artistic deosebit.

“ Multumim colaboratorilor noștri din Bârlad și București: Lucian Dogan, Maria-Bianca Dogan, Adam Jinaru și Bogdan Cânepă, pentru susținerea acestui proiect și prietenie!”, a mai transmis profesorul Ioan Adam.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Bârladul, din nou, gazdă primitoare pentru zecile de dansatori care au participat la un concurs devenit tradiție!

În perioada 21-23 iunie 2024, a avut loc la Bârlad etapa națională a Concursului Național de dans și costume...

Alte știri de interes

- Advertisement -