Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

Sănătate“ Promenada inimilor” se va desfășura,din nou, la Bârlad
Articol din categoria: Stiri si Informatii

“ Promenada inimilor” se va desfășura,din nou, la Bârlad

Clubul Rotary Bârlad, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, pentru a marca Ziua Mondială a Inimii, continuă, și în acest an, programul ,,Promenada Inimilor” cu o acțiune care se va desfășura sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 10.30, în Grădina Publică „Mihail Sturdza”.

Cele mai citite Știri

“ Promenada inimilor” se va desfășura,din nou, la Bârlad

Clubul Rotary Bârlad, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, pentru a marca Ziua Mondială a Inimii, continuă, și în acest an, programul ,,Promenada Inimilor” cu o acțiune care se va desfășura sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 10.30, în Grădina Publică „Mihail Sturdza”.

- Reclama -

Clubul Rotary Bârlad, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul ,,Promenada Inimilor” și în anul 2021, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Clubul Rotary Bârlad lansează, și în acest an, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil de a fi parcurs de către cât mai mulți participanți. Această acțiune îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, reamintind tuturor că activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Traseul din Bârlad are o lungime de 1 km și va începe de pe platoul de la intrarea în Grădina Publică. Lansarea traseului va avea loc în 2 octombrie 2021, ora 10.30, prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați să participe cât mai mulți locuitori ai oraşului Bârlad.

„La un an și jumătate de la primele semne de îngrijorare legate de răspândirea virusului, constatăm că multe aspecte ale vieții noastre au fost reconfigurate, iar sănătatea publică a devenit indiscutabil principala preocupare a societății în care trăim. În acest context, Clubul Rotary Bârlad, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, pentru a marca Ziua Mondială a Inimii, continuă, și în acest an, programul ,,Promenada Inimilor” cu o acțiune care se va desfășura sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 10.30, în Grădina Publică „Mihail Sturdza”.

Este important să știm că, începând cu anul 2000, pe 29 septembrie este marcată, în fiecare an, Ziua Mondială a Inimii, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare, iar acest lucru este îngrijorător. Având în vedere că principalele forme de activitate cardio sunt mersul pe jos și alergarea, vă invităm și vă așteptăm pe toți cei care doriți să participați la o plimbare colectivă pe jos, prin Grădina Publică. În a doua parte, împreună cu colegii mai tineri din Clubul Interact Bârlad, vom organiza Crosul Promenada Inimilor 2021 – un eveniment la care sunt invitați să participe tinerii din oraș cu vârste între 10 și 20 de ani.

- Reclama-reclame ziare barlad

La finalul acestei competiții, câștigători vor fi premiați de către membrii Clubului Rotary Bârlad. Desigur că, pe tot parcursul acțiunii noastre, vom respecta regulile sanitare impuse de perioada pe care o traversăm. Acțiunea „Promenada Inimilor” se va desfășura, ca de obicei, simultan pentru toate cluburile Rotary înscrise în acest proiect, anul acesta în aproximativ 30 de orașe din țară. Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunității locale ne ajută să o protejăm – o nouă ilustrare a spiritului rotarian!” – a declarat Valentin Iosub, președintele RC Bârlad 2021 – 2022.

Programul a fost  inițiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în mai mult de 10 ţări europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta contra bolilor cardiovasculare.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Dezinsecție efectuată de CUP SA în zilele de 31 iulie și 1 august 2024

SC COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE  SA,aduce la cunostință bârladenilor că in baza contractului de servicii nr. 54/16-05-2024 ȋncheiat cu...

Alte știri de interes

- Advertisement -