Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
Diverse“ Rablele” depistate de inspectorii RAR Vaslui au fost trase pe dreapta
Articol din categoria: Stiri si Informatii

“ Rablele” depistate de inspectorii RAR Vaslui au fost trase pe dreapta

În județul Vaslui au fost verificate, în perioada menționată, 1.256 de vehicule. Dintre acestea, 56,13% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 30 prezentau pericol iminent de accident.

Cele mai citite Știri

“ Rablele” depistate de inspectorii RAR Vaslui au fost trase pe dreapta

În județul Vaslui au fost verificate, în perioada menționată, 1.256 de vehicule. Dintre acestea, 56,13% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 30 prezentau pericol iminent de accident.

- Reclama -
Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări.
În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.
Cele mai multe neconformități au fost constatate la:
instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%);
emisiile poluante (22,1%);
punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%);
vizibilitate (12,81%);
șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,57% dintre vehiculele controlate şi în 1,9% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la 2.820 de vehicule dintre cele controlate. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.064 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2023, au fost aplicate 14.354 de sancțiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule și 260 ITP-uri au fost anulate.

În județul Vaslui au fost verificate, în perioada menționată, 1.256 de vehicule. Dintre acestea, 56,13% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 30 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,49% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 1,11% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

- Reclama-reclame ziare barlad

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 654 de amenzi contravenționale și au fost retrase 534 de certificate de înmatriculare.

“ Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, au declarat reprezentanții RAR. 

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Cristina Radulescu

RAR “ Rablele” depistate de inspectorii RAR Vaslui au fost trase pe dreapta

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Câteva cartiere din Bârlad nu vor avea apă mâine

Locuitorii din cartierele Deal și Cotu Negru plus câteva străzi din oraș nu vor avea apă marți, 27 februarie. “...

Alte știri de interes

- Advertisement -