” Răul necesar”- noi reguli pentru taximetriştii bârlădeni

Conform documentului oficial , o primă noutate ar fi cazierul de conduită profesională. Acesta va fi obţinut printr-o declaraţie pe propria răspundere a celui care practică această meserie şi care a avut o conduită profesională corespunzătoare.

0
Răul necesar"- noi reguli pentru taximetriştii bârlădeni
- Reclamă -
PNL Barlad Alegeri 2024

Mai bine mai târziu,decât niciodată! Autoritatea publică locală a pus în dezbatere regulamentul de autorizare a celor care practică meseria de taximetrist. Actul se adresează şi celor care au firme care se funcţionează în acest domeniu.                             Taximetriştii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri. Să nu fumeze şi să aibă o ţinută decentă. Să nu vorbească la telefon sau să nu asculte muzică tare.                Multe dintre lucrurile care se găsesc scrise în acest document erau aşteptate atât de consumatori cât şi de cei care practică această activitate.

Primăria municipiul Bârlad lansează, în dezbatere publică noul regulament de autorizare, organizare, atribuire în gestiune delegată și controlul executării serviciului de transport în regim de taxi și regim de închiriere în municipiul Bârlad. Varianta propusă dezbaterii este valabilă 30 de zile, eventualele sugestii ale cetățenilor pot fi transmise în format electronic, pe adresa de e-mail primar@primariabarlad.ro sau în scris pe adresa Primăriei Municipiului Bârlad, strada 1 Decembrie, nr. 21.

Conform documentului oficial , o primă noutate ar fi cazierul de conduită profesională. Acesta va fi obţinut printr-o declaraţie pe propria răspundere a celui care practică această meserie şi care a avut o conduită profesională corespunzătoare. Cel care angajeazăun şofer de taxi trebui să solicite acest document,atât acestuia cât şi autorităţii de autorizare.

La capitolul obligaţiile taximetristului enumerăm doar câteva : să aibă o ţinută îngrijită fiind interzisă îmbrăcămintea necorespunzătoare ( şort,maieu,şlapi) , ruptă,murdară fiind echipat numai cu cămaşă cu mâneca lungă sau scurtă ,tricou ( cu excepţia celui tip maieu-plasă ),sacou,pantalon lung. Să nu fumeze sau să utilizeze mijloacele video-audio fără permisiunea clientului ,să păstreze aspectul îngrijit al autovehicolelor,să onoreze orice comandă primită ,să nu refuze comenzile clientului pe motiv de : cursă scurtă, etnice,rasiale,etc.

Controlul efectuat de către Primăria Municipiului Bârlad ,prin Autoritatea de autorizare şi Poliţia Locală, va urmări:

- Reclamă -

-confortul şi curăţenia oferite de autovehicolul taxi;

-funcţionarea şi fiscalizarea aparatului de taxat şi al integrităţii sigiliilor;

-legătura corectă între lampă şi aparatul de taxat ,ambele coroborate cu programul de lucru afişat în interiorul maşinii;

-respectarea ordinii şi curăţeniei în locurile de aşteptare;

-existenţa şi valabilitatea documentelor obligatorii de la bordul autovehicolului taxi.

Întregul document poate fi consultat aici : http://www.primariabarlad.ro/wp-content/uploads/2021/03/Proiect-Regulament-Autorizatii-Taxi.pdf

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.