Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: marți, 7 decembrie, 2021

Starea vremii astăzi

: 7 decembrie, 2021
11.8 C
Bârlad
- Reclamă -
reclame ziare barlad
Anunturi mica publicitate
InfracționalREȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI
Articol din categoria: Stiri si Informatii

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Vremea astăzi

7 decembrie, 2021 -
11.8 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,948
USD
4,381
CHF
4,742
GBP
5,817

Cele mai citite Știri

- Advertisement -

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

- Reclama -

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Miercuri,1.07.2020, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Vaslui, au efectuat 5 percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 1 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au surprins în flagrant delict doi tineri bănuiți de trafic droguri de risc și efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma acțiunii, polițiștii au ridicat 56 de grame de cannabis, 210 grame de substanță activă ce ar fi putut fi folosită pentru prepararea a aproximativ 3 kilograme de etnobotanice cu efect psihoactiv, 84.500 de lei, 36.000 de euro, precum și dispozitive electronice.Reținute pentru trafic de droguri au fost șase persoane care au fost conduse la audieri, iar față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii, urmând ca astăzi, 2 iulie, aceștia să fie prezentați Tribunalului Iași.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități au participat și jandarmi din Iași.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a fost înființată în anul 2004, în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere si a combaterii terorismului.Activitatea Direcției de investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism, în perioada 2004-2019, este reflectată și de principalii indicatori statistici: total cauze soluționate – 105.868; cauze soluționate cu rechizitoriu – 15.250; cauze soluționate prin acord de recunoaștere a vinovăției – 2.022; persoane trimise în judecată – 48.903; persoane trimise în judecată în stare de arest preventiv – 21.029; valoarea măsurilor asiguratorii – 6.721.757.271RON; cantitatea de droguri confiscată: heroină/cocaină – 8,73 tone; cannabis/rezină de cannabis – 12,69 tone; droguri sintetice (comprimate Ecstasy, LSD și altele) – 1.064.565 buc. ; precursori – 9 tone. Rata achitărilor și restituirilor este sub media Ministerului Public (3%).

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
Publicitate si Anunturi Media Barlad
- Advertisement -
- Advertisement -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Generația care construiește! Șefă de promoție,olimpică națională și acum președinte a Uniunii Studenților din România

O bârlădeancă va conduce Uniunea Studenților din România! Ina Nimirenco este noul președinte al USR. Născută în Bârlad, aceasta a...
- Reclama -
- Reclama -
NEW-Residence-barlad
- Reclama -

Alte știri de interes

- Advertisement -