Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațieȘantierul variantei de ocolire a Bârladului avansează spre nord
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Șantierul variantei de ocolire a Bârladului avansează spre nord

Cele mai citite Știri

Șantierul variantei de ocolire a Bârladului avansează spre nord

- Reclama -

Lucrările la viitoarea variantă de ocolire a Bârladului intră, treptat, în cea mai complexă etapă, și anume construcția traversărilor peste calea ferată și a podurilor peste Râul Bârlad. În paralel, se lucrează la construcția a peste 20 de podețe, de pe întregul traseu al construcției.

Șantierul variantei de ocolire a Bârladului avansează spre nord

Stadiul actual al lucrărilor a fost prezentat în timpul unei ședințe de lucru pe care a convocat-o, la locul investiției, Dănuț Pilă, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. Reprezentanții antreprenorului și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au invitat la discuții și conducerea Municipiului Bârlad, care a fost reprezentată de primarul Dumitru Boroș și consilierul său personal, Iulian Bîca.

„După finalizarea fundațiilor indirecte, cu realizarea coloanelor, la culeea 1 și 2, continuă lucrările între kilometrii 6 + 700 metri – 7 + 600 metri, la stabilizarea solului cu lianți hidraulici. Au început lucrările de pregătire pentru construcția celor peste 20 de podețe de pe tot traseul construcției. Ne apropiem de finalizarea lucrărilor de vibropresare la cea de-a doua traversare peste râul Bârlad și începem fundațiile indirecte cu realizare a coloanelor. Avem în desfășurare și celelalte lucrări de relocare utilități de telecomunicații iar organizarea de șantier a avansat spre nord și se menține în continuare completă și funcțională pentru stadiul actual”, a informat George Stoian, supervizorul lucrărilor din partea CNAIR.

„Colaborarea noastră și reprezentanții CNAIR și cu antreprenorul este continuă, motiv pentru care domnul director regional Dănuț Pilă ne-a lansat invitația de a participa, alături de consilierul meu personal, domnul Iulian Bîca, la o ședință de lucru organizată pe întregul traseu al viitoarei variante de ocolire. Ne-am oferit să sprijinim în orice moment acest proiect de importanță majoră pentru Bârlad, în limita competențelor impuse de lege și a nevoilor din teren. Am constatat, astăzi, că stadiul lucrărilor de pe șantier își menține dinamica și că șantierul avansează tot mai bine, de la o săptămână la alta. Lucrările mari la acest obiectiv se conturează iar cele două traversări peste râul Bârlad și alte două peste calea ferată au început deja. De la nivel local, împreună cu membrii cabinetului meu, continuăm să urmărim atent stadiul lucrărilor și să ne dăm concursul pentru ca lucrarea să se desfășoare în termenele stabilite”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.

- Reclama-reclame ziare barlad

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Urari Paste CARP Barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -