Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
SocialSe prelungește perioada de autotorecenzare cu încă două săptămâni
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Se prelungește perioada de autotorecenzare cu încă două săptămâni

Proporția la 1.000 de persoane a fost de 440 de chestionare finalizate, iar media de completarezilnică pe țară de 110.000 de chestionare, recordul absolut fiind înregistrat miercuri, 11 mai, cu aproape jumătate de milion de chestionare completate și finalizate într-o singură zi.

Cele mai citite Știri

Se prelungește perioada de autotorecenzare cu încă două săptămâni

Proporția la 1.000 de persoane a fost de 440 de chestionare finalizate, iar media de completarezilnică pe țară de 110.000 de chestionare, recordul absolut fiind înregistrat miercuri, 11 mai, cu aproape jumătate de milion de chestionare completate și finalizate într-o singură zi.

- Reclama -
Perioada de autorecenzarea a populației pe platforma online www.recensamantromania.ro a fost prelungită prin decizia Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor (CCRPL), această decizie importantă având la bază interesul crescut al populației din ultimele zile.

La sfârșitul acestei săptămâni existau în baza de date a Institului Național de Statistică circa 8,4 milioane de chestionare corectate și finalizate. Proporția la 1.000 de persoane a fost de 440 de chestionare finalizate, iar media de completarezilnică pe țară de 110.000 de chestionare, recordul absolut fiind înregistrat miercuri, 11 mai, cu aproape jumătate de milion de chestionare completate și finalizate într-o singură zi.

“Este o decizie extrem de bună a CCRPL care are la bază trendul ascendent al autorecenzării populației din ultimele zile, dar și reducerea costurilor per ansamblu la recensământ. Era o obligație morală și profesională pentru a prelungi perioadă și în niciun caz, nu se referă la vreo anumită teamă de colectare a datelor din teren. De fapt, totul este în corelare cu strategia națională în domeniul statisticii oficiale pe care vrem să o implementăm în următorii ani în ceea ce privește realizarea recensământului, adică acesta să fie realizat exclusiv on-line, așa cum mai multe țări din UE îl realizează deja.

Deci punctele de autorecenzare asistată din fiecare comună, oraș, municipiu ale județului nostru vor fi deschise încă două săptămâni, până pe 27 mai. În aceste centre cetățenii se pot autorecenza cu ajutorul unui recenzor specializat, dacă nu dețin tehnica ori abilitățile necesare. Platforma de autorecenzare funcționează un pic mai lent în aceste zile, dar important este că funcționează.

Recomand răbdare pentru cei care doresc să se autorecenzeze și le mulțumesc în mod deosebit celor care dau dovadă de ea. Până la urmă, aceast fapt denotă un puternic spirit civic al populației în îndeplinirea importantului obiectiv național care este recensământul din acest an, a declarat Teodor Iancu, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Vaslui.

O altă hotărâre importantă luată de CCRPL privește dovada autorecenzării persoanelor care a fost prelungită până pe 15 mai 2023. Deci persoanele care s-au autorecenzat pot solicita respectiva dovadă de pe platforma electronică într-un termen de un an de zile, acest document fiindu-le necesar pentru obținerea zilei libere oferite de către statul român.

- Reclama-reclame ziare barlad

Cel de-al treisprezecelea recensământ din istoria României are două perioade de colectare a datelor statistice de la populației: autorecenzarea on-line (14 martie 27 mai) și înregistrarea informațiilor  de la cetățeni prin clasicele interviuri cu recenzori de teren (31 mai-17 iulie), dar doar pentru persoanele și locuințele care nu au fost recenzate în prima perioadă. Noutatea actualului recesământ este faptul toate datele statistice vor fi colectate și prelucrate electronic chiar și în cea de-a doua perioadă, recenzorii de teren trebuind folosească în interviurile cu respondenții tabletele electronice care conțin chestionare despre locuințe și persoane. 

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -