Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: duminică, 26 septembrie, 2021

Starea vremii astăzi

: 26 septembrie, 2021
25.7 C
Bârlad
- Reclamă -
Anunturi mica publicitate
reclame ziare barlad
AdministrațieSe va rupe ” pisica în două” la Reiser ?
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Se va rupe ” pisica în două” la Reiser ?

Vremea astăzi

26 septembrie, 2021 -
25.7 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,950
USD
4,224
CHF
4,574
GBP
5,780

Cele mai citite Știri

Spinoshttps://spinos.ro
" Toți știți, amici lectori că "Spinele" nici nu sfâșie, nici nu rănește. Spinele înțeapă, deșteaptă spiritul și îndreaptă moravurile. Este adevărat că pe ici pe colo, cei înspinati essală câte un of" I.L. Caragiale
- Advertisement -

Se va rupe ” pisica în două” la Reiser ?

- Reclama -

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna februarie a Consiliului Local,aleşii bârlădeni trebuie să se decidă dacă vor vota noua organigramă de funcţii , respectiv noile salarii ale ” reginei coroanei”, alias Reiser.

După zeci de ani în care doar cei privilegiaţi,angajaţii unei societăţi aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Bârlad, au ridicat salarii asemănătoare celor din multinaţionale,acum aceştia ar putea reveni cu ” picioarele pe pământ” la capitolul drepturi salariale. Potrivit noii organigrame anexate proiectului de hotărâre ,la capitolul salarii acestea au fost diminuate substanţial faţă de cele anul trecut care au stârnit indignarea contribuabilului . Conform documentului oficial, un economist va ridica între 3500-4000 de lei, un muncitor necalificat va fi remunerat cu sume cuprinse între 3000-3500,în timp ce un responsabil de staţie va fi plătit cu 4000-4500 de lei. Managerul societăţii va ridica lunar suma de 11.550 lei.

În 2020,sfidând orice regulă de bun simț și nefiind controlați de nimeni(acționarul principal fiind Consiliul Local, iar lucrările sunt date de Primăria Bârlad), gașca norocoasă de la Reiser a ridicat  bani frumoși. Conform statului de plata aferent lunii martie am aflat că directorul a ridicat 11.665 lei,un muncitor în stație a numărat 9.897 de lei,casierul a semnat un stat de plată ce avea ca cifre suma de 10.340,inginerul a primit 9.552, iar șeful care coordona munca unei echipe a fost remunerat cu 11.844 lei. Un simplu șofer,dar care a muncit 240 de ore a primit 6.052 de lei! Toate aceste lucruri s-au întâmplat deoarece cei care ar fi trebuit să îi verifice au primit o “pălărie mult prea mare”.

Dar,lucrurile din punct de vedere financiar nu s-au schimbat nici în luna următoare. Au dispărut orele muncite suplimentar,dar salariile de încadrare au rămas de invidiat.              Șoferii au luat între 2.977-3.969 lei,paznicii 3.030-3.987lei, muncitorii din stație 3.367-7.202 lei,TESA 2.362-8.193 lei, șeful echipei de muncitori 8.993, muncitorii 2.983-4.288 lei net. Soluția propusă atunci de opt consileri locali aparținând PNL a fost aceea de a dizolva societatea,proiectul fiind supus la vot în luna iunie a anului 2020. A fost aleasă varianta reorganizării şi întocmirea unei noi organigrame,finalizată acum.

- Reclama-

 ”Trei blocuri din Bârlad plătesc lunar salariile la Reiser! Nu mai poate controla nimeni această societate,banii oamenilor din impozite merg la Reiser”-aşa suna declaraţia edilului şef în încercarea de a-i convinge pe consilerii locali să schimbe ceva.

Conform organigramei din 2021 ,acum vorbim de 61 de posturi ,7 fiind doar la TESA. Interesant este că din cele 7, 3 sunt dedicate contabililor asta în condiţiile în care dacă ar fi să socotim cât costă ” prestaţiile” acestora -12.270 lei , mai bine externalizaţi serviciul şi se va produce o economie la bănuţii pe care îi dau bârlădeni. Cei trei “magicieni ai cifrelor” vor fi secundaţi şi de un expert contabil,care va verifica documentele şi va da viza de legalitate,deci alţi bani,altă distracţie! La aceste remuneraţii se adaugă şi ” sporurile specifice fiecărui loc de muncă,la timpul efectiv lucrat. Deci? Dacă tot vă doriţi “să rupeţi pisica-n două” , haideţi să o faceţi ca la carte!

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -
Festivalul mesterilor populari Barlad 2021
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
NEW-Residence-barlad
- Advertisement -
Publicitate si Anunturi Media Barlad
- Advertisement -
- Advertisement -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Crește numărul elevilor și cadrelor didactice vasluiene infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul anului școlar, în județul Vaslui,conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean 32 de profesori și 70 de elevi...
- Reclama -
- Reclama -
NEW-Residence-barlad
- Reclama -

Alte știri de interes

- Advertisement -