Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațieȘi apa devine un lux! Facturi majorate în avans de cei de...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Și apa devine un lux! Facturi majorate în avans de cei de la Aquavas Vaslui

Aquavas a facturat consumul vasluienilor din luna martie cu noul tarif. Acesta fost votat în ultima zi a lunii, urmând să între în aplicare luna următoare odată cu aprobarea noilor prețuri și de către autoritățile locale.

Cele mai citite Știri

Și apa devine un lux! Facturi majorate în avans de cei de la Aquavas Vaslui

Aquavas a facturat consumul vasluienilor din luna martie cu noul tarif. Acesta fost votat în ultima zi a lunii, urmând să între în aplicare luna următoare odată cu aprobarea noilor prețuri și de către autoritățile locale.

- Reclama -
Vasluienii au primit în avans facturi majorate pentru apa potabilă deși majorarea a fost aprobată în ultimele zile ale lunii martie,urmând să fie pus în aplicare noul tarif în această lună și după ce au fost aprobate de autoritățile locale. Acest lucru nu s-a întâmplat! 

Așa cum toată lumea știe, la Vaslui s-a decis scumpirea apei potabile.
Dumitru Buzatu a spus că aceste majorări se iau în raport cu evoluția de pe piață a prețurilor la materiile prime și materialele utilizate la buna funcționare a sistemului de apă și canal și nu sunt o decizie personală.

„Am văzut comentatori foarte puțin avizați, care încearcă să transfere aceste evoluții normale legate de ceea ce se întâmplă în economie pe seama unor decizii personale: că așa vrea Buzatu! Nu vreau! Mie mi-ar plăcea, dacă s-ar putea, să distribuim apă gratuit către toți cetățenii județului Vaslui dar, din păcate, nu se poate pentru că avem responsabilitatea funcționării oparatorului. Trebuie să respectăm contractele de finanțare, să asigurăm locurile de muncă pentru toți acei care sunt în operator, care nu sunt puțini”, a spus Dumitru Buzatu.

Consilierul Marius Arcăleanu susține însă că cetățenii au fost taxați în avans la prețurile majorate.

Facturi majorate,aquavas,Facturi majorate în avans de cei de la Aquavas Vaslui,Aquavas Vaslui Și apa devine un lux! Facturi majorate în avans de cei de la Aquavas Vaslui

“Nu înțeleg nevoia Aquavas de a jefui vasluienii și, de aceea, am transmis o solicitare oficială către Aquavas ca facturile pe luna martie să fie anulate, astfel încât vasluienii să fie facturați conform tarifului corect.

- Reclama-reclame ziare barlad

După cum probabil că ați aflat, în data de 31 martie Adunarea Generală ADI-APC a votat majorarea prețului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, Vasluiul ajungând pe primul loc în țară la prețul apei.

Ca și cum nu ar fi fost suficient acest fapt, compania a facturat consumul vasluienilor din luna martie cu noul tarif, tarif care a fost votat în ultima zi a lunii. Acesta este un comportament abuziv al companiei care încalcă prevederile contractului semnat cu noi, consumatorii.

Contractul prevede foarte clar că facturarea se face cu tarifele aprobate de autoritatea publică locală, iar, în situația noastră, tariful nou nu fusese aprobat.

Voi lupta să rezolvăm această problemă, la fel cum voi continua să lupt pentru rezolvarea problemei metrilor cubi facturați în plus”, a spus Marius Arcăleanu.

Începând din luna aprilie 2022, noile prețuri la apa potabilă și canalizare sunt următoarele: apa potabilă crește cu un procent de 23,7% de la 5,56 lei/mc la 6,88 lei /mc,  iar la canalizare – epurare creșterea este de 2,5%, de la 3,65lei /mc la 3,74 lei /mc.

Noile prețuri au fost avizate favorabil de către ANRSC, care a considerat întemeiată cererea formulată de SC Aquavas Vaslui.

 

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
Urari Paste CARP Barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -