Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: luni, 30 ianuarie, 2023
: 30 ianuarie, 2023
- Reclamă -
reclame ziare barlad
Politică“ Și eu vă îndemn la unitate pentru a reuși să continuăm...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

“ Și eu vă îndemn la unitate pentru a reuși să continuăm modernizarea țării și a județului nostru”- deputat Eduard Popica

Vremea astăzi

30 ianuarie, 2023 -
-5.6 C
Bârlad

Curs Valutar astăzi

RON - Română (nou) leu
EUR
4,942
USD
4,562
CHF
4,907
GBP
5,561

Cele mai citite Știri

“ Și eu vă îndemn la unitate pentru a reuși să continuăm modernizarea țării și a județului nostru”- deputat Eduard Popica

- Reclama -
Reprezentanții administrațiilor publice locale împreună cu politicienii vasluieni au sărbătorit împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Pe 24 ianuarie 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza înfăptuia unirea Moldovei cu Ţara Românească, eveniment care mai este cunoscut şi sub denumirea de Mica Unire.

Aceasta zi a rămas în istoria românilor ca o piatră de hotar, ca un moment de unitate de conștiință în care românii au arătat lumii că sunt o singură națiune și că vor să trăiască într-un singur stat!

“ Ziua Unirii Principatelor Române, act petrecut în urmă cu 164 de ani, îmi oferă posibilitatea de a transmite tuturor locuitorilor județului Vaslui un sincer și prietenesc <<La mulți ani!>>. 

Să nu uităm că momentul >> Micii unirii>> înseamnă pentru România începutul unei noi epoci, una a modernizării și a reformelor, piatra de temelie fiind pusă de marele om de stat Alexandru Ioan Cuza, cel cu care, noi, vasluienii, trebuie, cu atât mai mult, să ne mândrim pentru că este născut pe meleagurile noastre, mai precis în Bârlad.

- Reclama-reclame ziare barlad

Așa cum au făcut înfăptuitorii unirii, și eu vă îndemn la unitate pentru a reuși să continuăm modernizarea țării și a județului nostru, iar pentru câteva clipe să retrăim, în cadrul acțiunilor și spectacolelor oferite de autoritățile locale din mai multe comune și orașe, momentul << Micii Uniri>>”, a declarat deputatul PSD, Eduard Popica prezent la Huși pentru a marca această zi.

Voinţa şi curajul de a realiza Unirea Moldovei cu Ţara Românească trebuie văzute și apreciate de întreaga naţiune română drept un exemplu de solidaritate şi sacrificiu, de afirmare a conştiinţei naţionale.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

SERTARUL CU VECHITURI -TRADIŢII DE FILIPII DE IARNĂ ŞI SFINŢII TREI IERARHI

Iată că am ajuns și la cele trei zile, de care sătenii le serbau cu mare fast, cele trei...

Alte știri de interes

- Advertisement -