Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieSolidaritate și omenie din partea consilierilor Ivan și Pleșu pentru victimele incendiului...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Solidaritate și omenie din partea consilierilor Ivan și Pleșu pentru victimele incendiului din DEAL I

În semn de solidaritate, cei doi aleși bârlădeni își vor dona indemnizația de consilier. Nu este o sumă fabuloasă, dar este un prim gest.

Cele mai citite Știri

Solidaritate și omenie din partea consilierilor Ivan și Pleșu pentru victimele incendiului din DEAL I

În semn de solidaritate, cei doi aleși bârlădeni își vor dona indemnizația de consilier. Nu este o sumă fabuloasă, dar este un prim gest.

- Reclama -
PNL Barlad Alegeri 2024

“ Fă rai din ceea ce ai” și oferă un pic din plusul tău semenilor aflați la ananghie. Consilierii locali Cornel Pleșu împreună cu Vasile Ivan nu au rămas insensibili la dramele familiilor afectate de incendiu produs duminică,9 mai. În semn de solidaritate, cei doi aleși bârlădeni își vor dona indemnizația de consilier. Nu este o sumă fabuloasă, dar este un prim gest. Poate , exemplu oferit de cei doi va fi îmbrățișat și de alte persoane.

“ Având în vedere incediul devastator care a produs importante pagube materiale dar și emoționale celor opt familii și locuitorilor din zonă, în ultima ședință a Consiliului Local am susținut și aprobat efectuarea unei expertize de evaluare a daunelor, efectuarea de anchete sociale, stabilirea clară a gradului de afectare a fiecărei proprietăți și acordarea unei sume de 200000 lei, necesară ajutorării familiilor sinistrate.

Totodată, am propus ca în urma evaluărilor, în funcție de posibilitățile financiare ale fiecărei familii, să suplimentăm acest ajutor pentru a urgenta reparațiile, astfel încât în termenul cel mai scurt oamenii să se poată reîntoarce la casele lor.
De aceea am decis împreună, Ivan Vasile și Pleșu Cornel, în calitatea noastră de consilieri locali și de membri ai acestei comunități, să donăm indemnizațiile noastre din această lună, ca ajutor pentru familiile afectate! Este clar că nu putem ramâne indiferenți la necazurile semenilor noștri și în măsura posibilităților trebuie să ne implicăm cu toții în acțiunea de ajutorare a celor aflați astăzi la grea încercare.

Concomitent cu ajutorarea familiilor, trebuie însă făcută și o analiză riguroasă a cauzelor care au făcut posibilă această nenorocire, pentru ca pe viitor să nu
ne mai întâlnim cu asemenea evenimente în comunitatea noastră. Municipalitatea trebuie să se preocupe, în primul rând, de rezolvarea problemelor legate de funcționarea la parametrii normali a rețelei de hidranți care s-a dovedit a fi nefuncțională, tocmai atunci când era atât de mare nevoie de ea, acest lucru determinând întârzierea operațiunii de stingere a incendiului.

În al doilea rând, ar trebui făcute controale periodice asupra legalității construcțiilor anexe, multe dintre ele, fiind făcute fără nici o aprobare, în cele mai multe cazuri, unind casele și proprietățile, existând pericolul permanent de declanșare a unor incendii foarte greu de controlat.
Credem că în aceste momente nu găsirea vinovaților este prioritară ci stabilirea și aplicarea măsurilor corecte, care se impun, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai repete.

- Reclama-reclame ziare barlad

În astfel de situații important este să dăm dovadă de solidaritate și împreună să-i ajutăm pe cei care au, în aceste momente, nevoie de noi” a declarat consilierul local, profesorul Cornel Pleșu.

Orice ajutor este binevenit , iar împreună îi putem ajuta și le putem readuce surâsul pe fața celor greu încercați.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Concert Seara Șlagărelor Nemuritoare Bârlad
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Candidatul PNL la președinția CJ Vaslui, dr.Nelu Tătaru, vine cu o viziune nouă în politica românească

Aducând o nouă perspectivă în arena politică, Nelu Tătaru, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Vaslui, își propune să schimbe...

Alte știri de interes

- Advertisement -