Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
DiverseSpectacol feeric pe cer în noaptea de joi spre vineri
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Spectacol feeric pe cer în noaptea de joi spre vineri

În general, pentru a vedea mai mulți meteori, trebuie făcute observații de la miezul nopții până în zori.

Cele mai citite Știri

Spectacol feeric pe cer în noaptea de joi spre vineri

În general, pentru a vedea mai mulți meteori, trebuie făcute observații de la miezul nopții până în zori.

- Reclama -

Membrii Asociației Astronomice SIRIUS vor participa și în acest an la o campanie de observare a maximului curentului meteoric PERSEIDE, în zona Cotu-Negru, finalizată cu întocmirea şi trimiterea de rapoarte la Organizaţia Internaţională de Meteori.

În fiecare an, între 17 iulie și 24 august, planeta noastră Pământ străbate calea orbitală a cometei Swift-Tuttle, „părintele curentului de meteori Perseide. Corpuri meteorice provenite de la cometa Swift-Tuttle interacționează cu atmosfera superioară a Pământului, producând meteori rapizi: viteza de aproximativ 60 km/s.

“ În emisfera nordică, considerăm Perseidele din luna august drept curentul de meteori preferat. Curentul Perseide este activ în zilele în care multe familii sunt în vacanță. Și ce ar putea fi mai atractiv decât să stai afară după căldura zilei și să admiri meteorii? În plus, 2021 este un an excelent pentru acest curent meteoric, deoarece Luna nu va produce interferențe semnificative. Aflată în faza de Lună Nouă, Luna va apune la Bârlad, în preajma maximului, la ora 22:34. 


Pentru cei care nu fac rapoarte de observare, nu sunt necesare echipamente speciale sau cunoștințe specialedespre constelații. Este nevoie pentru un spectacol cât mai bun, de un loc de observare fără obstacole (câmp deschis) și fără poluare luminoasă de la surse artificiale. Meteorii vor veni practic dintr-un singur punct de pe cer, numit radiant, în acest caz din constelația Perseus. De la Bârlad, radiantul este circumpolar, ceea ce înseamnă că este întotdeauna deasupra orizontului și curentul va fi activ pe tot parcursul nopții” a declarat profesorul Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice Sirius Club UNESCO Bârlad.

Perseide, meteoriți
Spectacol feeric pe cer în noaptea de joi spre vineri


Pentru maximul curentului de meteori se fac predicții de către instituții specializate. Conform uneia dintre aceste predicții, maximul Perseidelor se va produce
pe 12 august 2021 la ora 22. Rata normală observată la maximum din zonele fără poluare luminoasă, variază de la 50 la 75 de meteori pe oră.

- Reclama-reclame ziare barlad

În general, pentru a vedea mai mulți meteori, trebuie făcute observații de la miezul nopții până în zori. Atunci, partea Pământului pe care stăm se va îndrepta spre fluxul de corpuri meteorice care vin din spațiu. Un număr mare de meteori se pot observa în diminețile de 11, 12 și 13 august.

Rezervați-vă cel puțin o oră pentru observare, deoarece meteorii vin aleatoriu, ceea ce determină pauze între apariții.


Deoarece în această perioadă sunt activi și alți curenți de meteori, se impune pentru a identifica sursa tuturor meteorilor, cunoașterea radianților pentru  α-Capricornids, Southern-Aquariids și κ-Cygnid.

 

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Urari Paste CARP Barlad
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Lica Lilia este noul medic gastroenterolog al spitalului bârlădean

Doctorul Lica Lilia este medic rezident an V in specialitatea Gastroenterologie și care din această iarnă s-a alăturat echipei...

Alte știri de interes

- Advertisement -