Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieTaximetriști prinși în ofsaid de polițiștii rutieri
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Taximetriști prinși în ofsaid de polițiștii rutieri

În data de 12 mai 2022, în municipiul Bârlad, au fost depistate, în trafic, două autovehicule care circulau, în regim taxi, având insemne, dotări și accesorii taxi, fără ca acestea să dețină autorizație TAXI valabilă.

Cele mai citite Știri

Taximetriști prinși în ofsaid de polițiștii rutieri

În data de 12 mai 2022, în municipiul Bârlad, au fost depistate, în trafic, două autovehicule care circulau, în regim taxi, având insemne, dotări și accesorii taxi, fără ca acestea să dețină autorizație TAXI valabilă.

- Reclama -
În perioada 12-13 mai 2022, polițiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui,împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui și specialiști ai Serviciului Județean de Metrologie Legală Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea verificării operatorilor de transport în regim taxi și transport alternativ cu autoturism și conducător auto (în regim de închiriere).

Activitățile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane, în regim taxi și în regim de închiriere.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate peste 110 vehicule ce asigurau transport în regim taxi și 5 auto destinate transportului alternativ cu autoturism și conducător auto, legitimate peste 130 de persoane și testați alcoolscopic 72 de conducători de vehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.000 de lei, 80 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 11 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute de Legea 38/2003 (privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere).

De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

“ În data de 12 mai 2022, în municipiul Bârlad, au fost depistate, în trafic, două autovehicule care circulau, în regim taxi, având insemne, dotări și accesorii taxi, fără ca acestea să dețină autorizație TAXI valabilă.

- Reclama-reclame ziare barlad

Față de cei doi conducatori auto identificați au fost luate măsuri de sancționare, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 actualizată, iar față de cele două autovehicule a fost luată măsura suspendării înmatriculării, pentru o perioada de 6 luni, fiindu-le reținute certificatele și plăcuțele de înmatriculare.

Totodată, au mai fost identifcate un număr de trei autovehicule taxi care efectuau transport de persoane,în regim taxi, fără a avea în funcțiune lampa taxi și aparatul de taxat pe poziția de operare respectivă.

Cei trei conducători auto au fost sancționați în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 actualizată, iar reprezentanții autorității competente de autorizare,  respectiv Primăria municipiului Bârlad a luat măsura suspendării autorizațiilor taxi pentru o perioadă de o lună”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui prin intermediul unui comunicat de presă. 

În data de 13 mai 2022, ora 10:40, polițiști Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției MunicipiuluiVaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Decebal din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care circula în regim taxi, condus de către un bărbat de 45 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.14 mg/lalcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) cu amendă în cuantum de 1450 lei și, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Bârladul, din nou, gazdă primitoare pentru zecile de dansatori care au participat la un concurs devenit tradiție!

În perioada 21-23 iunie 2024, a avut loc la Bârlad etapa națională a Concursului Național de dans și costume...

Alte știri de interes

- Advertisement -