Tradițiile nu mor în pandemie!
La Școala Gimnazială nr. 1 din Perieni s-a desfăşurat ,în condiţii de siguranţă pe perioadă de pandemie, prima parte din Proiectul educaţional tradiţional-religios cu ocazia apropiatelor sărbători pascale „Atelier de ouă încondeiate și icoane pe sticlă”.
Ca urmare a parteneriatului încheiat între Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui (CJCPCT) şi Clubul Copiilor „SPIRU HARET” din Bârlad, acest proiect educaţional are ca scop colaborarea interinstituţională în vederea promovării culturii tradiţionale româneşti autentice, educării şi implicării copiilor şcolari în diverse activităţi extracurriculare.Prin această activitate s-a urmărit stimularea interesului elevilor pentru ceea ce reprezintă obiceiurile şi tradiţiile din județul Vaslui prin documentare şi realizare de lucrări practice, cultivarea aptitudinilor artistice ale copiilor, cât şi transferul de experienţă, metodologie şi exemple de bună practică, în ambele sensuri, între unităţile partenere.
” Ne bucurăm că în aceste vremuri de pandemie şi când tehnologia şi viteza au acaparat atenţia tinerilor distrăgându-i de la tradiţiile populare, de la frumuseţea cultului creştin se mai găsesc oameni inimoşi care să dorească întoarcerea tinerilor vlăstare la cultură, religie şi bunătate” a declarat profesorul Dan Horgan.
Acest proiect educaţional demarat de tânăra şi inimoasa echipă de la CJCPCT Vaslui, cu sprijinul profesorului de educaţie plastică Dan Horgan va continua și în această săptămâna cu ateliere de creaţie în localitatea Bârlad, Şuletea (ambele on-line), iar în oraşul reşedinţă de judeţ se va desfășura cu prezenţă fizică.
Coordonatorii acestui proiect educaţional sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui şi Dan Horgan ,profesor de educaţie plastică la Clubul copiilor ,,SPIRU HARET”, Şcoala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu” ambele din Bârlad, şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Perieni.