Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațieTransportul public bârlădean va fi efectuat de un nou operator!
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Transportul public bârlădean va fi efectuat de un nou operator!

CUP SA va opera pe trasee cu patru autobuze și patru microbuze. Din luna iulie, flota auto a firmei va fi mărită cu alte trei autobuze ce urmează a fi achiziționate cu fonduri de la bugetul local.

Cele mai citite Știri

Transportul public bârlădean va fi efectuat de un nou operator!

CUP SA va opera pe trasee cu patru autobuze și patru microbuze. Din luna iulie, flota auto a firmei va fi mărită cu alte trei autobuze ce urmează a fi achiziționate cu fonduri de la bugetul local.

- Reclama -
După 17 ani, transportul public de călători din Bârlad revine în sarcina municipalității!

Autoritatea locală informează că de pe 25 aprilie, transportul public de călători va fi asigurat exclusiv de SC CUP SA, firmă la care unic acționar este Consiliul Municipal Bârlad.

Pentru început, CUP SA va opera pe trasee cu patru autobuze și patru microbuze. Din luna iulie, flota auto a firmei va fi mărită cu alte trei autobuze ce urmează a fi achiziționate cu fonduri de la bugetul local.

”Nu putem fi decât bucuroși că serviciul public local de transport călători revine, după 17 ani, în sarcina municipalității. Se impunea acest lucru, ba chiar era o necesitate dacă luăm în calcul și celelalte două proiecte de mobilitate urbană pe care le-am aplicat.

Era, dacă vreți, o condiție sine qua non! Mijloacele de transport în comun au fost achiziționate grație unei finanțări suportate de la bugetul local. În scurt timp vom amenaja în zona Cerbul de Aur și un dispecerat de unde se vor putea procura biletele.

Mai mult, vom implementa un modern sistem de ticketing, de unde cetățenii își vor putea, spre exemplu, s-și procure carduri ce vor conține un anumit număr de călătorii, și care vor putea fi realimentate online. De asemenea, în fiecare stație va fi afișat intervalul orar în care circulă fiecare autobuz sau microbuz, traseul, câte minute mai are până la sosirea în stația respectivă etc.

- Reclama-reclame ziare barlad

Toate acestea sunt făcute cu un singur scop: să asigurăm bârlădenilor un sistem modern de transport public local care să le ofere condiții decente de călătorie”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Prețul unui bilet de călătorie va fi de doi lei, iar un abonament lunar va costa 90 de lei. Donatorii de sânge vor beneficia de un abonament gratuit pe o lună.

Ca și până acum, elevii din instituțiile de învățământ bârlădene vor beneficia de transport gratuit.
Dintre cele opt mijloace de transport în comun cu care va opera CUP SA, patru sunt autobuze marca Volvo (clasă superioară de confort), iar patru sunt microbuze noi, marca Mercedes Sprinter.

Costul total pentru achiziționarea acestor autovehicule s-a ridicat la 2,5 milioane de lei, sumă asigurată în întregime din bugetul local. Se preconizează ca în cursul anului 2022 să intre pe traseu, pentru probe, primul autobuz electric.

Conform contractului de achiziție semnat la începutul lunii martie 2022, numărul total de autobuze electrice ce va fi achiziționat de municipalitatea bârlădeană este de 10 bucăți, cu o valoare totală de 4,6 milioane de euro, sumă asigurată din fonduri europene.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

Cristina Radulescu

CUP Transportul public bârlădean va fi efectuat de un nou operator!

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Program-Carp_BArlad-Sarbatori-Iarna-2023
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Raiser S.A. Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Câteva cartiere din Bârlad nu vor avea apă mâine

Locuitorii din cartierele Deal și Cotu Negru plus câteva străzi din oraș nu vor avea apă marți, 27 februarie. “...

Alte știri de interes

- Advertisement -