Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
AdministrațieTransportul public vasluian a fost ”mărul discordiei” între PSD, PNL și USR-PLUS
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Transportul public vasluian a fost ”mărul discordiei” între PSD, PNL și USR-PLUS

Consilierii locali au prezentat, miercuri, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Vaslui raportul comisiei de analiză a activităţii societăţii de transport public local.

Cele mai citite Știri

Transportul public vasluian a fost ”mărul discordiei” între PSD, PNL și USR-PLUS

Consilierii locali au prezentat, miercuri, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Vaslui raportul comisiei de analiză a activităţii societăţii de transport public local.

- Reclama -

Aleşii PNL şi cei ai USR-PLUS, cei care deţin majoritatea în consiliul local, au transmis că în urma controlului efectuat la societatea Transurb SA au fost constatate anumite nereguli în ceea ce priveşte întocmirea contractelor de muncă, acordarea abonamentelor şi a legitimaţiilor de călătorie, stabilirea traseelor, stabilirea timpului de lucru, acordarea orelor suplimentare sau lipsa de comunicare dintre conducerea unităţii şi reprezentanţii salariaţilor. Ei au afirmat că în măsura în care aceste probleme nu pot fi rezolvate, o soluţie ar fi schimbarea conducerii societăţii.

” Am constatat deficienţe manageriale majore din partea doamnei director, pe care o consider principalul vinovat pentru întreţinerea stării conflictuale dintre angajaţi şi conducere. Este nefiresc ca într-o unitate cu număr mare de angajaţi să nu ai o bună organizare a programului de lucru al acestora, iar planificările în loc să fie efectuate la interval de o lună să fie făcute de pe o zi pe alta. Îmi este greu să înţeleg derapajele la care am ajuns să asistăm în ultimii ani cu privire la situaţia tensionată dintre angajaţi şi conducere, ştiut fiind faptul că un manager bun rezolvă cu celeritate problemele care pot duce la conflicte de muncă”, a declarat reprezentantul PNL în CL Vaslui, Mitică Jora.

În replică, reprezentanţii PSD din Consiliul Local au afirmat că, deşi par a avea o atitudine împăciuitoare şi nu au menţionat în raportul de analiză nereguli majore, consilierii PNL şi ai USR-PLUS doresc de fapt îndepărtarea conducerii SC Transurb SA, ceea ce ar însemna o ”execuţie politică”.

Reprezentanţii conducerii SC Transurb SA Vaslui au afirmat că activitatea unităţii s-a derulat cu respectarea legislaţiei în vigoare şi că anumite solicitări ale sindicatului nu pot fi puse în practică.

”Nu vrem să fim arătaţi cu degetul, nu vrem să fim jigniţi. Dacă se consideră că mandatul nostru este la final, nu este nicio problemă, dar nu se poate să fim chemaţi aici şi fim jigniţi. Dacă lungimea mandatelor noastre a fost până aici şi există pârghiile necesare, atunci să fim schimbaţi. Nici eu nici conducerea executivă nu suntem dispuşi să ascultăm jigniri şi să fim chemaţi ca la judecată”, a declarat în cadrul şedinţei Cătălin Aprodu, membru în CA al SC Transurb SA Vaslui.

- Reclama-reclame ziare barlad

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl (PSD), a solicitat conducerii Transurb să dea dovadă de mai multă înţelegere în relaţia cu sindicatul dar şi să solicite sprijin Consiliului Local atunci când întâmpină dificultăţi în rezolvarea anumitor probleme din instituţie. Edilul a afirmat, totodată, că în această perioadă este în derulare un control de audit al primăriei la societatea de transport local, în urma căruia vor fi discutate o serie de măsuri.

Urmareste cele mai noi stiri spinos.ro pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Spinos.

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

65 ani de istorie, zeci de generații care au absolvit, profesori de excepție -acesta este CV-ul cu care se laudă liceul “ Eminescu”

În 1958 ansamblul de clădiri construit în orașul Bârlad cu destinația de a fi liceu militar sau Academie militară...

Alte știri de interes

- Advertisement -