Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

AdministrațieUn adevărat “ chilipir”- costurile de reabilitare, restaurare și reamenajare a casei...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Un adevărat “ chilipir”- costurile de reabilitare, restaurare și reamenajare a casei Cuza stabilite la peste 500.000 de euro

Astfel, conform noilor calcule, suma de care au nevoie acum este de 546.880 euro, cu TVA. Altfel spus , față de prima sumă propusă în martie, autoritatea locală a făcut “ economie” de 215.120 de euro.

Cele mai citite Știri

Un adevărat “ chilipir”- costurile de reabilitare, restaurare și reamenajare a casei Cuza stabilite la peste 500.000 de euro

Astfel, conform noilor calcule, suma de care au nevoie acum este de 546.880 euro, cu TVA. Altfel spus , față de prima sumă propusă în martie, autoritatea locală a făcut “ economie” de 215.120 de euro.

- Reclama -
Poate a doua oară va fi cu noroc, sau cel puțin asta speră autoritatea locală bârlădeană.

După ce în luna martie proiectul ce viza reabilitarea, reconsolidarea și reamenajarea Casei Cuza, inițiat de primarul Boroș, a căzut la vot deoarece suma propusă era colosală- peste 700.000 de euro, iată că în această lună au “ periat” un pic prețul, care a rămas la fel de exagerat.

Consilierii locali bârlădeni trebuie să voteze, sau nu, proiectul inițiat de edilul Boroș. Astfel, conform noilor calcule, suma de care au nevoie acum este de 546.880 euro, cu TVA. Altfel spus , față de prima sumă propusă în martie, autoritatea locală a făcut “ economie” de 215.120 de euro.

Casa Cuza

Aleșii locali bârlădeni au spus “ pas” proiectului inițiat de primarul Boroș. Unul din motive a fost suma astronomică care urma să fie cheltuită pentru “ Casa Cuza”, chiar dacă vorbim de posibilitatea accesării unor fonduri guvernamentale sau europene. Cota de cofinanțare trebuia plătită de autoritatea locală.

Un adevărat chilipir Casa Cuza Un adevărat “ chilipir”- costurile de reabilitare, restaurare și reamenajare a casei Cuza stabilite la peste 500.000 de euro

- Reclama-reclame ziare barlad

Conform documentului oficial, ,, sunt necesare intervenții asupra structurii de rezistență a clădirii ce constau în realizarea unor subzidiri la nivelul fundațiilor pentru creșterea adâncimii de fundare, execuția unor centuri perimetrale interioare din beton armat la cota pardoselii propuse, refacerea planșeului din lemn de peste parter și a șarpantei, implicit introducerea unor stâlpi și grinzi de lemn pentru rigidizarea structurii existente.

Pentru aducerea construcției la parametri de siguranță și funcționare impuși de legislația în vigoare, precum și punerea în valoare a acestui monument istoric sunt necesare efectuarea de lucrări așa cum rezultă din documentația întocmită de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) – Proiect nr. 9/2021, întocmită de SC C.G. DESIGN CONS SRL, find necesară aprobarea indicatorilor tehnico-economici ale obiectivului de investiții în  conformitate cu prevederile legale.

Principalele intervenții avute în vedere:

– realizarea de subzidiri din beton simplu pentru fundațiile exterioare și consolidarea acestora cu centuri de beton armat;

– înlocuirea tuturor elementelor de tâmplărie, din lemn sau PVC;

– refacerea integrală a planșeului din lemn de peste parter;

-refacerea integrală a șarpantei din lemn ecarisat de rășinoase, tratate ignifug și împotriva agenților xilofagi;

-refacerea învelitorii;

-refacerea tutoror instalațiilor;

-refacerea tencuielilor și a finisajelor;

– refacerea trotuarelor și a sistematizării vertical perimetrale a clădirii.

Suntem curioși să aflăm cum s-au dat aceste prețuri jos, în condițiile în care multe produse folosite în aceste operațiuni ,mai sus amintite au explodat pe piața constructorilor.
Să înțelegem că dacă și acum va cădea proiectul la vot, vom face cunoștiință cu alte prețuri la cea de a treia încercare?

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Scoala de soferi Barlad
- Reclamă -
Izolatii cu spuma barlad-vaslui
- Reclamă -
Taxi Barlad
- Reclamă -
Nunta de aur Barlad CARP Barlad Elena Doamna
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -
Dezinsectie pe zona administrativa Barlad

Ultimele știri

Un profesor cu har oferă tinerilor bârlădeni o ALTFEL de tabără în care utilul se îmbină cu plăcutul

Asociația “Viitor Trecutului Nostru” din Bârlad continuă , în al șaselea an consecutiv , programul “Universul noilor tehnologii și...

Alte știri de interes

- Advertisement -