Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei * Actualizat azi

: miercuri, 21 aprilie, 2021

Starea vremii astăzi

: 21 aprilie, 2021
7 C
Bârlad
- Reclamă -

Un an de libertate pentru Roxy – de la ZOO Bârlad în paradisul urșilor de la Zărnești

Cele mai citite

Un an de libertate pentru Roxy – de la ZOO Bârlad în paradisul urșilor de la Zărnești

Vineri,27 noiembrie, s-a împlinit fix un an de când Roxi a cunoscut pentru prima dată natura, după 15 ani de captivitate.

De la ZOO Bârlad în paradisul urșilor de la Zărnești

Primii 3 ani a fost folosită să facă poze cu turiștii, pe litoralul Mării Negre. A ajuns apoi la Grădina Zoologică din Bârlad, unde a trăit într-un țarc mic, betonat, cu zăbrele groase.
Vești bune pentru iubitorii de animale. Printr-o postare publică pe pagina de socializare , cei de la AMP Libearty – Bear Sanctuary fac cunoscute noi informații despre ursoaica Roxy .

” Neputința și stresul captivității și-au pus amprenta adânc pe frumoasa ursoaică. În timp, a devenit foarte agitată, a început să se învârtă în cerc ore întregi și chiar să se izbească cu capul de gratiile țarcului.

Din luna noiembrie, când a ajuns la Libearty, Roxi a fost foarte agitată, mergea în cerc, pe o potecă imaginară de mărimea cuștii în care a trăit timp de 12 ani, iar uneori era chiar mai rău: se izbea cu capul de poarta țarcului.Totul din cauza traumelor din trecut și a anilor lungi de captivitate, de la Grădina Zoologică din Bârlad

Astăzi, ne aducem aminte cu emoție de clipele în care a călcat pentru prima dată pe iarbă și a privit spre cerul care nu mai era brăzdat de barele groase de fier.
Acum, după un an, preferă să își petreacă zilele în liniște, în adâncul pădurii, acolo unde nimeni nu râde de ea, dar mai ales nu o rănește. Îți dorim încă mulți ani în libertate, frumoasă Roxi” au scris cei de la AMP Libearty – Bear Sanctuary .

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Doi polițiști duși la audieri după perchezițiile efectuate la RAR Vaslui

Zeci de percheziţii au avut loc în mai multe judeţe din Moldova. Procurorii anticorupţie strâng astfel probe într-o amplă...
- Advertisement -

Alte știri de interes

- Advertisement -