Un cunoscut om de televiziune “ face o cinste” bârlădeanului care va tunde iarba la Casa Cuza ( Video)

0
- Reclamă -

Cunoscutul om de televiziune, Dan Negru, a ajuns la Bârlad.

Acesta s-a dus să viziteze casa în care s-a născut domnitorul Alexandru Ioan Cuza, iar ceea ce a văzut l-a făcut să lanseze un apel public.

“ Dau o bere, ba două celui care va veni să tundă iarba și să îndrepte gardul” a declarat public, prin intermediul unui live făcut pe pagina de socializare, Dan Negru.

“ Casa Cuza” se află în cartierul Podeni și deși autoritatea locală anunțase că acolo urmează lucrări de modernizare pentru a fi transformată într-o casă memorială, lucrurile au rămas la stadiu doar de promisiune.

Pe 20 martie 1820, într-o casã boiereascã din Bârlad, situatã în cartierul Podeni, pe strada Alexandru Ioan Cuza Nr. 95A a fost adus pe lume domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Istoricii sustin cã tatãl sãu, Ioan Cuza, a obtinut de la domnitorul Mihai Sutu o slujbã în judetul Tutova. Cum nu aveau locuintã si proprietãti în Bârlad, au fost gãzduiti pentru o vreme de Gheorghe Cuza, fratele lui Cuza tatãl. Marele domnitor a vãzut lumina zilei în casa unchiului sãu si a locuit pentru putin timp alãturi de pãrinti. Casa a fost construită în 1812 de către familia Cuza.

- Reclamă -

 

Știri Spinos Media Bârlad
Cristina Radulescu

- Reclamă -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.