Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean

0
Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean
- Reclamă -

Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean

Potrivit adevarul.ro, Cristian Turcu a racolat, în urmă cu un deceniu, două surori minore, pe care le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet. Fetele urmau să practice prostituția în Italia. Actualul politician le-a cunoscut pe cele două adolescente pe când avea 25 de ani și era DJ într-o discotecă din Vaslui.

Cristian Turcu, consilierul personal al vicepreședintelui CJ Vaslui Dan Marian, a depus, luni, jurământul, urmând să facă parte, totodată, din comisia de protecție copii și învățământ.

După ce a aflat că fetele provin dintr-o familie cu probleme, Cristian Turcu le-a propus să meargă în Italia, unde să practice prostituția.

În urmă cu aproximativ două luni, Turcu Cristian mi-a spus că un prieten de-al său i-a cerut să găsească fete pe care să le aducă în Italia pentru a practica prostituția. Atunci i-am spus că mie mi-e frică și nu am curaj sa plec. El mi-a spus că nu consideră că este așa de periculos și că poți să lucrezi la cameră, la stradă sau pe internet”, a declarat una dintre fete anchetatorilor

- Reclamă -

Ulterior, Cristian Turcu le-a plasat pe tinere lui Adrian Ovidiu Ciuraru, un condamnat pentru trafic de droguri, în schimbul cărora a primit suma de 1.000 de euro.

La un moment dat Cristian Turcu a ieșit din bar și au lipsit 2-3 minute (…) pe drum am întrebat-o pe G.ce bani i-a dat lui Cristian Turcu pentru noi, și aceasta ne-a spus că Turcu Cristian și-a primit deja plata, respectiv suma de 1.000 euro atunci cand ne-am întâlnit la barul din stația Peco, a declarat anchetatorilor una dintre minorele racolate.

Cristian Turcu, reabilitat în 2016

În fața magistraților, Cristian Turcu și-a recunoscut parțial vinovăția. “Acesta a recunoscut că a fost contactat de inculpatul Ciuraru Adrian și că i-a propus să caute fete pentru a fi duse în Italia, însă a susținut, fără temei, că nu a știu că cele doua minore urmau să fie exploatate sexual în Italia”, se menționează în hotărârea Tribunalului Vaslui, care l-a condamnat pe Cristian Turcu la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În 2016, Cristian Turcu a obținut reabilitatea în urma condamnării pentru trafic de minore, iar cazierul său a devenit curat.

Între timp, a ajuns consilierul personal al vicepresedintelui CJ Vaslui, Dan Marian, iar luni, 9 noiembrie, a depus jurământul. Va face parte din comisia de protecție copii și învățământ, informează gândul.ro

 

- Reclamă -

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.