Știri Online * Ultimele Știri din Bârlad, Vaslui, Huși, Negrești, Murgeni * Știrile zilei *

- Reclamă -
reclame ziare barlad
EducațieUn nou premiu național a ajuns la Bârlad. Tradiția celor de la...
Articol din categoria: Stiri si Informatii

Un nou premiu național a ajuns la Bârlad. Tradiția celor de la Sirius nu se dezminte

Ilinca Teodorescu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, membră a Asociației Astronomice SIRIUS, a fost finalistă la Ținta 1. Ariel – satelitul lui Uranus și a obținut Premiul II.

Cele mai citite Știri

Un nou premiu național a ajuns la Bârlad. Tradiția celor de la Sirius nu se dezminte

Ilinca Teodorescu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, membră a Asociației Astronomice SIRIUS, a fost finalistă la Ținta 1. Ariel – satelitul lui Uranus și a obținut Premiul II.

- Reclama -

Continuând tradiţia concursului NASA „Cassini – Om de ştiinţă pentru o zi”, elevii din România, individual sau în grupe de maxim patru, au participat la ediția 2020-2021 cu circa 450 de eseuri. La acest concurs participă elevi din Statele Unite și alte 43 de țări din întreaga lume. Țintele acestei edițiii au fostAriel, Oberon şi Titania (sateliți ai lui Uranus). 

Elevii înregistrați la categoriile de vârstă: clasele 5-6, clasele 7-8 și clasele 9-12 au avut în eseul lor de argumentat în maxim 300 de cuvinte, motivul pentru care ţinta descrisă reprezintă cea mai bună alegere din perspectiva cercetării ştiinţifice, respectiv a descoperirii de lucruri noi despre ţinta aleasă. Eseurile au fost trimise organizatorilor atât în limba română cât şi în limba engleză.  Data limită de trimitere a eseurilor a fost 12 februarie 2021.

Sistemul Solar are multe lumi neexplorate. Printre ele se numără Ariel, Oberon și Titania, trei dintre sateliții planeteiUranus. Misiunea Voyager 2 al NASA a permis o foarte scurtă observare a acestor sateliți în ianuarie 1986.  

“ Jurizarea la acest concurs este oarbă, evaluatorii primesc eseurile fără informaţiile legate de identitatea autorilor sau a profesorilor coordonatori. Eseurile care primesc peste 90% din media aritmetică a primelor trei eseuri clasate la fiecare ţintă şi categorie de vârstă, sunt declarate finaliste şi sunt retrimise către un cercetător. Evaluarea finală a fost realizată de inginerul John Hopkins, cercetător la Applied Physics Laboratory. Acesta lucrează la misiunea NASA Dragonfly, următoarea misiune pe Titan. Elevii care au obţinut cel mai mare punctaj la această jurizare au fost declaraţi câştigători naţionali. În eseul realizat de participanţi au contat în primul rând ideile exprimate” a declarat profesorul Ioan Adam, președintele asociației Sirius Club UNESCO. 

Ilinca Teodorescu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, membră a Asociației Astronomice SIRIUS, a fost finalistă la Ținta 1. Ariel – satelitul lui Uranus și a obținut Premiul II.

- Reclama-reclame ziare barlad

“ Ilinca a demonstrat posedă o capacitate de comunicare excelentă,  parte importantă  în definirea unui om de ştiinţă și aplică abilitățile de observare, analitice și predictive pentru a crea un argument pentru explorare. Felicitări pentru eseul de calitate și succesul deosebit înregistrat la prima sa participare la acest concurs internațional de prestigiu!” a mai declarat profesorul Ioan Adam. 


 Concursul „Cassini – Om de ştiinţă pentru o zi” este inclus în calendarul activităţilor cuprinse în cadrul protocolului de colaborare încheiat între ROSA (Agenţia Spaţială Română) și MENCS, nr. 9203/13.04.2016, protocol care are ca obiectiv general asigurarea cadrului formal, funcţional şi eficient, în vederea stimulării și sprijinirii activităţilor legate de educaţia în disciplinele STEM – științe (fizică, biologie, geografie, chimie), tehnologie, inginerie şi matematică în instituțiile de învățământ preuniversitar din România.

Urmareste cele mai noi stiri din Barlad spinos.ro pe Facebook si pe Instagram Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de știri și informații pe Spinos Media.

 

- Reclama -

Comentarii știre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -
Constructii de drumuri si poduri Viacons rutier
- Reclamă -
Program CARP Barlad Paste 2023
- Reclamă -
- Reclamă -
- Reclamă -
Casa de ajutor reciproc barlad
- Reclamă -
- Anunturi de interse public -
- Anunturi de interse public -

Ultimele știri

Au venit autobuzele electrice, mare parte dintre bârlădeni încă se luptă cu glodul!

Realizare de scris și de lăudat la gazeta de perete a Primăriei. Au sosit magnificile mijloace de transport în...

Alte știri de interes

- Advertisement -